Sud zabranio majci đetića monstruma koji je pucao u OŠ „Vladislav Ribnikar“ da raspolaže imovinom

Viši sud u Beogradu donio je rješenje kojim je odredio privremenu mjeru zabrane M. K, majci đetića monstruma K.K. koji je 3. maja počinio masakr u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, da otuđi i optereti nepokretnosti čiji je vlasnik.

Ta mjera je donijeta na prijedlog izvršnih pojverilaca, članova porodice jednog od ubijenih učenika u OŠ „Vladislav Ribnikar“, radi obezbjeđenja budućeg novčanog potraživanja od izvršnog dužnika, odnosno majke M. K, prenosi RTS.

Riječ je o više nepokretnosti na teritoriji Grada Beograda, te je istovremeno određen i upis zabilježbe ove zabrane u Katastar nepokretnosti.

Takođe, određen je rok od 30 dana u kojem su članovi porodice jednog od ubijenih učenika dužni da pokrenu parnični postupak radi naknade nematerijalne štete zbog smrti bliskog lica.

Ova mjera može trajati do pravnosnažnosti okončanja parničnog postupka koji porodica pokrene, a žalba ne odlaže izvršenje.

Nedavno je Viši sud u Beogradu zabranio V.K. ocu đetića monstruma da raspolaže, otuđi i optereti svoju imovinu, a sada je i majci to zabranjeno.

Otac đetića monustruma se nalazi u pritvoru koji je početkom mjeseca produžen za još 30, a zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška djela protiv opšte sigurnosti.

Sumnjiči se da je on obučavao K. K. da puca, kao i da nije obezbijedio svoje oružje po zakonu, jer je, kako se sumnja njegov sin 3. maja iz očevog oružja ubio devet učenika i čuvara, a ranio šest učenika i nastavnicu.

Tužilaštvo takođe provjerava da li se u radnjama M. K. majke đetića monstruma stiču elementi krivičnog djela zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica.

danas.rs

pročitaj još:

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment