Šuković: Od danas sam šef dokumentacije, prvi put sam đeci rekla da idu odavde

Dugogodišnja urednica Dokumentarnog programa TVCG, popularne emisije “Pečat” i “Dnevnika” u 19:30 dobila je danas i treće rješenje u posljednjih nekoliko mjeseci. Gostujući u emisiji “Velika debata” na TV E kazala je da je odlukom menadžmenta kuće postavljena za šefa Dokumentacije.

“Ovo vrijeme gore i od devedesetih”

“Od danas sam šef dokumentacije, a u stvari nijesam ni sigurna šta sam. Mislim da sam jedino ono što mi obrazovanje nalaže, a to je psiholog.”

Šuković kaže da je ponosna na sve što je do sada uradila u njenoj drugoj kući za skoro 30 godina karijere. Nakon dolaska nove rukovodeće garniture, predvođene Borisom Raonićem, trpi konstantan mobing i pokušaje profesionalne degradacije.

“Mislim da je ovo vrijeme i gore od devedesetih. Svi smo ograničeni mjestom rođenja, pa tako i moja đeca. Ali, prvi put sam im u životu rekla da mislim da bi trebalo da odu odavde jer ovđe neće moći da misle i da rade ono što žele jer će cijeli život biti ograničeni.”

Tanja Šuković smatra kako ocjena da su mediji u stanju kuvane žabe ne važi za sve, ali važi za većinu. 

“Novinarstvo bi trebalo da bude ono čemu nas ta profesija i struka uče – prije svega odgovorno prema ljudima. Pošteno prema onome o kome se piše, a krovna institucija za pošteno novinarstvo bi uvijek trebalo da bude Javni servis”, zaključila je Šukovi

Analitika

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment