Svjetlost relikvija Apostola Petra i Pavla, kao i čestica časnog Krsta obasjala je crnogorski narod iz crkve Svetog Ivana Prepodobnog

Jutros je iz svih gradova Crne Gore pred Crkvom Sv.Ivana Crnojevica Prepodobnog pristizao vjerujući narod, prijatelji i poštovaoci njene svetosti i iskonske čistote.

Nakon polaganja svetinja, dijela moštiju Apostola Petra i Pavla, kao i čestice časnog Krsta, u hramu uslijedila je sveta arhijerejska liturgija, koju je služio poglavar Crkve Nj. Preosvještenstvo Arhiepiskop cetinjski i Mitropolit crnogorski gospodin Boris uz sasluženje vikarnog episkopa Ivana i svještenstva u prisustvu velikog broj vjernika i poštovalaca Crnogorske pravoslavne crkve.


Crnogorci svih vjera su iskazali zahvalnost Mitropolitu zbog relikvija koje je dobio i donio na poklonjenje crnogorskom narodu naročito jer su prve koje su darovane crkvi poslije toliko godina od njene obnove.

Neka nam budući dani posta budu na praštanje, pomirenje i spasenje duša svih, a relikvije da okupljaju sav vjerni narod u miru i ljubavi s blagoslovom Svevišnjeg.

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment