Uljarević: Veliko je pitanje da li će se Vlada oduprijeti pritiscima Beograda i Banjaluke do samog glasanja o Rezoluciji 

Izvršna direktorica Centra za građansko obrazovanje Daliborka Uljarević smatra kako je veliko pitanje da li će se Vlada do samog glasanja o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici oduprijeti pritiscima Beograda i Banjaluke.

Do sada nijesmo vidjeli dovoljno jak karakterni, vrijednosni i principijelni stav”

Vlada je, kaže ona, morala i očekivati pritisak i kritike iz susjedstva povodom najave da će Crna Gora glasati za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

“I ona je tome doprinijela, jer na samom početku nije iskazala jasan i odlučan stav. Ona je otvorila prostor da zvaničnici iz Beograda i Banjaluke pokušaju da utiču na konačnu odluku”, kaže ona, a prenosi Nova M.

Pitanje je, smatra Uljarević, da li će se Vlada oduprijeti tim pritiscima.

“Do sada nijesmo vidjeli dovoljno jak karakterni, vrijednosni i principijelni stav – ni Spajićev, ni same Vlade. Bojim se da će ova bitka biti do kraja neizvjesna”, poručuje direktorica CGO.

Ne vjeruje da bi Nova srpska demokratija zbog eventualnog glasanja Crne Gore za Rezoluciju mogla odustati od učešća u većini.

“(Andrija) Mandićeva partija je isuviše brzo navikla na blagodeti vlasti, tako da nije za očekivati da neko od protivnika Rezolucije izađe ili napusti svoju poziciju, iako se oni pokušavaju predstaviti sada kao moralni žandarmi”, istakla je Uljarević.

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment