UŽIVO BBC: Zapadne specijalne snage su u Ukrajini, curenje dokumenata to dokazuje

412. je dan ruske invazije na Ukrajinu.
I danas čitajte najvažnija dešavanja na portalu Antena M.
07:01 Navaljni imao misteriozne simptome. Njegov advokat strahuje da ga truju
Vadim Kobzev, advokat Alekseja Navalnog, objavio je kako su ljekari pozvani u ćeliju Navalnog u noći sa 7. na 8. aprila zbog akutnih simptoma koje zatvorsko osoblje odbija objasniti.
Kobzev kaže da ne želi isključiti mogućnost da Navaljnog ponovno truju, ali ovaj put u malim dozama kako bi “postupno, ali postojano” propadao, piše Meduza.
Tvrdi da je Navaljni upitao zatvorskog ljekara od čega boluje, na što mu je ovaj odgovorio: “Proljeće je, svi imaju akutne simptome”. 
06:55 Kanada šalje novu vojnu pomoć Ukrajini
Kanada je uvela nove sankcije zbog ruske invazije na Ukrajinu i obećala novu vojnu podršku Kijevu nakon što se premijer Džastin Trudo sastao s ukrajinskim premijerom Denisom Šmihalom u Torontu.
06:50 BBC: Zapadne specijalne snage su u Ukrajini, curenje dokumenata to dokazuje
Prisutnost zapadnih specijalnih snaga u Ukrajini predmet je spekulacija više od godinu dana. Ali to još nije bilo potvrđeno, sve do sada, piše BBC.
Američko ministarstvo odbrane nosi se s posljedicama jednog od najvećih curenja povjerljivih materijala u posljednjih nekoliko godina, većinom onih koji se odnose na rat u Ukrajini.
Jedan je dokument izazvao veliko zanimanje. U njemu stoji da je Velika Britanija među nizom zemalja sa specijalnim snagama koje djeluju u Ukrajini. Prema dokumentu od 23. marta, Britanija ima najveći kontingent (50), a slijede Latvija (17), Francuska (15), SAD (14) i Holandija (1). U dokumentu se ne navodi gdje se nalaze snage niti što rade.

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment