Velika šetnja za Ukrajinu 24. februara na Cetinju

U petak, 24. februara na Cetinju će biti organizovana velika šetnja podrške Ukrajini!

“Slavni ukrajinski narod koji svojim heroizmom zadivljuje svijet već godinu dana trpi siledžijstvo i teror Putinove Rusije. Velike civilne žrtve i masovna destrukcija kakva u Evropi nije viđenja još od rata u Bosni i Hercegovini danas su ogledalo ruske velikodržavne i fašistoidne politike koja ne haje ni od prijetnji nuklearnim oružjem”, navodi se u najavi.

Jedinstvo koje pokazuje ukrajinski narod i nepokolebljivi patriotizam uspjeli su, dodaje se u saopštenju, zadržati ruske ubice koje ni po cijenu sopstvenih žrtava ne prestaju s krvožednim ambicijama.

Zato je, poručuju, danas više nego ikad potrebnije stati uz Ukrajinu i poslati jaku podršku narodu kojemu se prijeti asimilacijom, preseljenjem i istrebljenjem.

Pitaju: A koji bi ovdašnji grad to doličnije mogao do slobodarsko Cetinje koje je od početka invazije na Ukrajinu konstatno uz tu prelijepu potkarpatsku zemlju.

“Dok se crnogorska sramotna i vučićevska vlast kojom koordiniše Crkva Srbije u Crnoj Gori, stideći i lažno priklanja Ukrajini a duboko u sebi simpatišući Putina i Vučića, i dok budvanska i kotorska vlast zabranjuju ukrajinskim umjetnicima nastupe, red je da u gradu koji je devedestih stojao dično uz Sarajevo i Dubrovnik budemo što brojniji kako bi poslali poruku mira, ljubavi i empatije Ukrajini.
Zato svi zajedno 24. februara dođimo na Cetinje!

Vidimo se đe i vazda do sad – Dvorski trg u 16.30”, ističe se u saopštenju uz poruku:

SLAVA UKRAJINI!
DA JE VJEČNA CRNA GORA!

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment