Velikosrpska okupacija na djelu i u punom jeku

Daniloviću, okani se ćorava posla, na pogrešne si se namjerio. FCJK je preveliki zalogaj i za tebe, branićemo FCJK i crnogorski jezik jer to smo svi Mi, naši prijatelji, naša braća, sestre, svi mi koje evo tri godine progonite po Crnoj Gori, koje ako ne možete kupiti zastrašujete i rašćerujete, ali koji znaju da im nema odstupnice jer nam je ova država jedna i jedina. Nas ima i u zemlji i u dijaspori

Crnogorska diaspora pomno prati dešavanja u zemlji. Nerijetkim konkretnim akcijama dokazuju privrženost, a a danas se najstarije crnogorsko udruženje “Toronto” iz Kanade obratilo crnogorskoj vlasti otvorenim saopštenjem koje prenosimo u cjelini:

Pune tri godine u Crnoj Gori se spolja i iznutra, napada sve što da čini stub ove države i društva. Raštimovana cirkusantska Vlada u tehničkom mandatu na čelu sa pošto-poto premijerom udarna je pesnica razgradnje crnogorskog društva. Imamo stoga krizu u vladi, u parlamentu, ekonomiji, finansijama, u konačnici i najpogubnije imamo ozbiljnu krizu društva i vrijednosti na kojima ono počiva.
Razgradnja crnogorskih institucija je čini se pri samom kraju, povlače se nelogični i po ekonomiju Crne Gore štetni potezi, kurs spoljne politike je sve više jasan i našim zapadnim partnerima, kriminal i korupcija zastupljeniji su nego ikad, ali ono što, nadaju se, prolazi ispod radara crnogorske javnosti pozabavljene svakodnevnim cirkusom na poljima koje život i egzistenciju znače, jesu konstantni udari na kulturu i obrazovanje koje su najvažniji temelj svake drzave i drustva.
Za ovaj najvažniji zadatak zadužen je direktno naručilac posla i greške nijesu dozvoljene. Sve ide po zamislima SPC i gurua iz sjenke, ruskog agenta i aktuelnog rektora Univerziteta Crne Gore Vladimira Božovića .
Mudro smišljeni plan pravljenja i instaliranja nove političke partije i soft varijante Velikosrba koji će biti prihvatljivi Zapadu, a koji će sprovoditi istu politiku kao i DF, sve po zamislima Crkve Srbije se već uspješno sprovodi. Mandić i Knežević su samo dimna zavjesa, nove su nazvali Evropejcima da bi lakše manipulisali i narodom i međunarodnom zajednicom.
Neće puno vremena proći dok im vidimo pravo lice, sprovodioci su svi izreda provjereni prljavi igrači u koje SPC ili Ruska agentura imaju puno povjerenje. To je jasno i nakon postavljanja Milatovica za Presjednika Crne Gore u cijem kabinetu su svoje mjesto našli i Vukšić, Stijović, Dobričanin , razne Vesne Bratić i drugi..
U podjeli prljavih poslova svoje mjesto i ulogu ima naravno i čovjek za specijalne zadatke Goci Danilovic multypraktik… Nekadašnji ministar unutrašnjih poslova koji je lične podatke crnogorskih građana iz biračkog spiska predao svojim nalogodavcima na dalju upotrebu i “obradu” i za čijeg mandata je SPC registrovana u MUP-u sada je postao direktor Agencije
za kontrolu i obezbjeđenje kvaliteta visokoga obrazovanja. Rekli bi neupućeni da “odmori” nakon uspješno izvrešnih zadataka od kojih je jedan i marginalizacija stranke čije je lider.
Ali rehabilitacija ovog izvršioca “specijalnih” i povjerljivih zadataka koji je postavljen od najvećeg izdajnika Crne Gore (kojeg će kao takvog i pamtiti istorija) Dritana Abazovića, nije slučajna.
Cilj je udar na sve zdravo u društvu, na glas razuma u cirkusu koje reziraju, udar na slobodu govora i udar na rijetke ljude koji još uvijek imaju hrabrosti da govore. I do sad je bilo udara na FCJK, ali su hrabri ljudi koji vode ovaj fakultet uspjeli da odbrane FCJK kao, čini se, zadnji bastion slobode u okupiranoj Crnoj Gori. Pošto bočni udari na personalna rješenja koja vode ovaj fakultet nijesu uspjela, a crnogorsko društvo je toliko razoreno da je na redu udar na crnogorski jezik i sve ono što čini identitet Crnogoraca, vješto se na mjesto Agencije instalira Danilović da nadje osnov i sprovede gašenje FCJK , formalno ili neformalno.
Daniloviću, okani se ćorava posla, na pogrešne si se namjerio. FCJK je preveliki zalogaj i za tebe, branićemo FCJK i crnogorski jezik jer to smo svi Mi, naši prijatelji, naša braca, sestre, svi mi koje evo tri godine progonite po Crnoj Gori, koje ako ne možete kupiti zastrašujete i rašćerujete, ali koji znaju da im nema odstupnice jer nam je ova država jedna i jedina. Naš ima i u zemlji i u dijaspori. Ispred stotine udruženja u Dijaspori čija đeca znaju odakle su i kojim jezikom govore, koja Crnu Goru i crnogorski jezik čuvaju kao nešto najsvetije i koja znaju da će Crna Gora preživjeti i ovo što joj se sada dešava, kao što je preživjela i sve
dosadašnje okupatore, prenosimo poruku i Daniloviću i njegovim nalogodavcima – branićemo FCJK.
Braniti i odbraniti i dočekati dan kad će svi Izdajnici odgovarati pred institucijama Crne Gore i njenim narodom.


Uprava Crnogorskog kulturnog udruženja Toronto

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment