Vlast po mjeri kleronacističkog projekta sa strane

Pitam se da li sve ovo nije otišlo predaleko, kada i jedan obični policijski službenik uzima za pravo da bude izvan i iznad Ustava i Zakona, a posebice iznad Države?!

piše: Sreten Vujović


Kada je u pitanju odnos prema državi, usuđujem se reći: u njoj bi prva „gruba“ podjela „prije događanja naroda“ bila na one koji u državi vide vlastitu poziciju i one koji poziciju države vide u vlastitim životima. I tu, u osnovi, ne bi bilo nikakvog problema, ako bi vlastita pozicija služila državi i njenom suverenističkom integritetu i dostojanstvu. Međutim, kada se naša tragična istorija počne ponavljati, razlika je bitna, jer kod bilo koje veće političke oluje „uhljebi“ ili „koritaši“, kako se oni tradicionalno zovu, nađu opravdanje za vlastito kameleonstvo, nesojluk, jer su u prethodnom „patriotskom“ angažmanu dobro ovladali vještinom političke mimikrije. „Majmuni opet aplaudiraju“, rekao bi pjesnik!

Rečeni tekst gospodina Đuranovića sam već komentarisao, ali mi se učinilo premalo u odnosu na ozbiljnost i tragiku odnosa u Crnoj Gori. I pitam se: da li sve ovo nije otišlo predaleko, kada i jedan obični policijski službenik uzima za pravo da bude izvan i iznad Ustava i Zakona, a posebice iznad Države!?

Predugo smo i „preglasno“ ćutali, pa se plašim da ovakvom stanju može pomoći jedino ,,dubinsko čišćenje“, a ono i jeste dio projekta onih koji su krenuli da ubijaju ovu državu! Izazivanje haosa po svaku cijenu, kao što je to trebalo da se desi 2016. godine u dobro planiranom terorističkom poduhvatu Moskve i Beograda, koji je spriječio Milivoje Katnić sa saradnicima!

I treba imati u vidu: takav projekat danas nije vidljiv nesumnjivim, ali ipak zavedenim patriotama. U tome i jeste ključni oslonac projektanata zla! Dojučerašnji prijatelji, kumovi, rođaci su u nezboru i na istom mjestu ih okupljaju samo drastični slučajevi kao što je Katnićevo utamničenje… Onda, opet nezbor… sve po logici anegdotskog prebrojavanja Crnogoraca: „Prvi-Ja do njega!“

I tu im ništa nije bilo „sumnjivo“, kao što iz istih krugova crnogorske dijaspore u Srbiji potiče apel da se ne usvaja Rezolucija o Srebrenici, uz „oslonac“ na „zajedničku“ Kosovsku bitku, u kojoj Crnogorci nijesu učestvovali, dok je prethodno bilo aktuelno osporavanje crnogorskom jeziku da postane ustavna kategorija u Republici Srbiji!?

Za „zlo činjenje“ se uvijek nađe opravdanje, a posebno kod onih koji nijesu u stanju razlikovati vladiku Danila od knjaza Danila! Želim biti dobronamjeran, pa zato „hoću da vjerujem“, kako bi rekao odbjegli „grbaljski filozof“ iz vremena „Rata za mir“, ima saradnike u crkvenim krugovima, đe ima i nevoljnih saučesnika u nečemu mnogo opasnome, nečem pogubnom po ovu državu.

Ima i onih „voljnih“ saučesnika, čiji novi „građevinski“ poduhvat jeste tzv. Srpski svet, i koji samo glume neprijateljstvo unutar iste ideje „da se Vlasi ne dośete“! Dobro osmišljena strategija u svim oblastima društvenog i političkog života, koja se „ažurira“ na dnevnom nivou od strane cijele armije kleronacističkih aktivista!

Nadati se jedino da će i kod ovih zaluđenika biti i onih kojima će svijest i savjest proraditi, jer: „Nada nema pravo ni u koga do u Boga i u svoje ruke“!

Ili: Sve je odavno rečeno, samo nijesmo umjeli čitati. Ne umijemo još uvijek, svi su izgledi!

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment