Vučić: Odvratna igra Crne Gore sa amandmanima, cijelu istinu iznijeću po povratku iz Njujorka

– Za mene je bila odvratna igra oko amandmana i cijelu istinu, sa kim su pregovarani i zašto iznijeću po povratku iz Njujorka – izjavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentarišući crnogorske amandmane na Prijedlog rezolucije UN o genocidu u Srebrenici. 

– Nije to prvi put, Crna Gora je priznala i nezavisno Kosovo. Hrvati kad nemaju šta na naslovnu stranu, oni pišu o meni. U tome učestvuju i ljudi iz Srbije. Nijesam sklon da prebacujem krivicu. Umjerena doza moje agresivnosti je to što sam rekao da se ne miješamo u unutrašnje stvari Crne Gore. Mi poštujemo i međunarodno pravo i naše susjede. Poštujemo sve. Za mene je bila odvratna igra oko amandmana i cijelu istinu, sa kim su pregovarani i zašto iznijeću po povratku iz Njujorka – rekao je Vučić za TV Pink. 

Riječ je o igri kojom je trebalo Srbiji da se zapuše usta i perfidnom triku, poručio je Vučić. 

– Nijeste se sa Srbijom dogovarali oko amandmana za Rezoluciju. Podnijeli su najmanje jedan, a čak i drugi koji su dobrim dijelom prihvaćeni. Drugi govori da narodi ne mogu nositi krivičnu odgovornost, već samo individualnu. Ako je tako, šta će vam Rezolucija, već su svi snosili odgovornost individualno. Što to radite kada imamo individualnu odgovornost. To je neko radio da bi sopstvenu savjest mogao da opere zašto će da glasa za Rezoluciju. Neka oni rade svoj posao, a najjadnije je to što kažu da se mi iživljavamo nad nekim. Srbija se iživljava nad Crnom Gorom, pa nije Srbija priznala nezavisnost, ničega u Crnoj Gori, nije Srbija narušila teritorijalni integrite Crne Gore, već Crna Gora Srbiji- izjavio je Vučić. 

Poručio je da će u četvrtak znati ko su im prijatelji u svijetu, a ko su im samo partneri.

– Mi ćemo već u četvrtak uveče znati ko su nam prijatelji u svijetu, a ostali su nam partneri. Svi koji ne glasaju ili su uzdržani su nam prijatelji, sa ostalima ćemo da imamo korektne odnose – naveo je Vučić. 

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment