Vujović: Presuda projektovana u kabinetu URE za mene predstavlja čast

Akademik DANU i potpredsjednik Crnogorskog PEN Centra Sreten Vujović izjavio je večeras da podnošenjem krivičnih prijava protiv njega i još sedam osoba sa Cetinja, zbog navodnog “pokušaja da se spriječi predsjednički kandidat Jakov Milatović da održi promotivni skup” – aktuelna vlast u Crnoj Gori nastavlja targetiranje i progon intelektualaca i neistomišljenika.  

“Ovo je nastavak i sprovođenje u djelo onoga što je Abazović već najavio targeirajući prethodno crnogorske intelektualce (Milorada) Popovića i (Andreja) Nikolaidisa. Sada sam, očigledno, ja na redu”, kazao je Vujović za Antenu M.

Podsjetio je na Abazovićevu izjavu da “stalno istih 15 do 20 ljudi pravi probleme, a niko ne smije da ih procesuira” i ocijenio da su tu političku poruku dobro razumjeli u policiji i pravosudnim, odnosno “krivosudnim organima”. 

“Svaka presuda, koja je izgleda već projektovana u kabinetu URE, za mene lično predstavlja čast i doživljavam je kao odlikovanje prvog reda i to odlikovanje za patriotizam, ako ga ikad ustanove”, poručio je Vujović “veleizdajničkoj Vladi”, naglašavajući da glas razuma i otpora crnogorskih patriota ne mogu ugušiti.  

Antena M

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment