Vuksanović: Nećemo po svaku cijenu ulaziti u vlast, bivši konstituenti DF-a nijesu prihvatljiv partner

Predsjednik Hrvatske građanske inicijative (HGI) Adrijan Vuksanović ocijenio je da će pregovori o formiranju vlade trajati „poprilično dugo“ i da „neće biti lagani“, što je, kako je rekao, donekle i prirodno nakon svih društveno-politčkih potresa. 
 
„Ono što mogu reći sa aspketa HGI je da mi nećemo po svaku cijenu ulaziti u vlast već ćemo se voditi određenim principima po kojima smo i prepoznatljivi, a zbog kojih smo dobili široke sipmpatije ne samo našeg nacionalnog tkiva već i mnogo šire“, istakao je Vuksanović u izjavi za TV E. 

Prema njegovim riječima, nova vlada može biti stabilna ako je utemeljena na vrijednostima i ako su im svi njeni konstituenti posvećeni.

„U ovom trenutku još ne znamo kakav je ideološki sadržaj pojedinih političkih struktura. Želimo da se na tom polju razjasni situacija kako bi mogli dalje ići u pregovore“, poručio je Vuksanović. 

To su, istakao je on, pitanja vezana za NATO i Rusiju. 

„Nekadašnji DF, odnosno konstituenti koji su proizišli iz njega, imaju jasne političke stavove i svoj pogled na svijet ali svima je jasno da takav politički sadržaj nije komplementaran sa politikama HGI i shodno tome ja mogu reći da oni nijesu prihvatljivi partner za neki budući angažman u izvršnoj vlasti“, podvukao je Vuksanović.

TVE

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment