Za izgradnju spomenika najvećem negatoru crnogorske nacije i devastatoru crnogorskih manastira Ristu Radoviću Amfilohiju, Opština Kolašin donirala 50.000 eura

Predśednik Opštine Kolašin Vladimir Martinović i mitropolit Crkve Srbije Joanikije Mićović potpisali su ugovor kojim su obezbijeđena finansijska sredstva u iznosu od 50.000 eura za izgradnju i postavljanje spomen obilježja Ristu Amfilohiju Radoviću.

Sredstva je, kako je saopšteno, obezbijedila Opština. 

“Tom prilikom, Martinović je zahvalio Joanikiju II na pośeti i istakao da mu je čast i zadovoljstvo što je Opština Kolašin preuzela prvi korak na očuvanju śećanja na počivšeg mitropolita koji je bio rođeni Kolašinac. Sa svoje strane, Joanikije je zahvalio na plemenitoj ideji i vrijednoj donaciji koja će poslužiti da se vrlom jerarhu Crkve Hristove blaženopočivšem mitropolitu Amfilohiju podigne spomen-obilježje u rodnom gradu”, saopšteno je iz Opštine Kolašin. 

Prilikom ove pośete Opštini Kolašin, Joanikije je čestitao Martinoviću stupanje na dužnost i “poželio mu pomoći Božije u radu”. 

“Spomenik mitropolitu Amfilohiju nije samo spomenik jednom vjerskom poglavaru, to je i spomenik kulturi, jer je mitropolit bio kulturni djelatelj i član Udruženja književnika Crne Gore. Takođe, predśednik Opštine je istakao i da će lokalna uprava u narednom periodu biti otvorena za saradnju sa Crkvom Srbije kako bi se na uspješan način realizovala donacija”, saopšteno je iz Opštine Kolašin. 

Podśećamo, Martinović je jutros pozvao Vladu da pomogne u saniranju štete koja je nastala nakon vremenskih nepogoda na teritoriji Opštine Kolašin. 

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment