Protest grupe građana zbog politike mobinga i diskriminacije novinarki i novinara u Javnom servisu, traže ostavku Raonića i menadžmenta

Grupa građana Podgorice danas od podne, ispred predstavništva Direktorata za medije CG pridružiće se protestu kojim se traži prestanak ,politike’ mobinga i diskriminacije novinara i novinarki, kao i širenja straha i prijetnji svima onima koji pokazuju svoje neslaganje za postupanjem menadžmenta Javnog servisa RTCG.
“Ovim putem zahtjevamo javnu osudu ovakvih ponašanja od menadžmenta RTCG, kao i javno izvinjenje kako novinarima koji su doživjeli diskriminaciju tako i građanima koji su se spontano okupili prošle subote da iskazu svoj otpor i neslaganje sa kršenjem osnovnih ljudskih prava, a ubrzo su od strane direktora RTCG nazvani ,izmanipulisanom grupom’.
Najbolje bi ipak sam Raonić, da jeste bio aktivan član društva, razumio što je to građanski otpor. Pošto je sada više nego jasno da igra političke igre, zahtijevamo njegovu ostavku kao i ostavku menadžmenta Javnog servisa RTCG”, navode u saopštenju.
Okupljanje će, kako su saopštili, biti mirno i svaki vid drugačijega ponašanja smatraće namjernim ometanjem ovoga iskrenog procesa pobune zbog kršenja ključnih ljudskih prava.

Društvo
Grupa radnika RTCG: Stanje alarmantno, nadležni da ispitaju šta se dešava u Javnom servisu
03.02.2023. 15:09

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment