Suspendovana specijalna tužiteljka Lidija Mitrović

Tužilački savjet je na današnjoj sjednici suspendovao je specijalnu državnu tužiteljku Lidiju Mitrović, nakon što je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podiglo optužni predlog protiv nje zbog sumnje da je zloupotrijebila službeni položaj.

Protiv Mitrović je pokrenut krivični postupak zbog toga je Tužilački savjet donio je odluku da se privremeno udalji od dužnosti.

“Tužilački savjet je shodno članu 23 Poslovnika Tužilačkog savjeta, donio odluku da se Specijalna tužiteljka u Specijalnom državnom tužilaštvu Lidija Mitrović, privremeno udaljava od dužnosti vršenja tužilačke funkcije, zato što je protiv imenovane pokrenut krivični postupak za djelo koje je čini nedostojnim za vršenje tužilačke funkcije”, saopšteno je nakon sjednice TS-a.

Specijalna državna tužiteljka Lidija Mitrović saslušana je u aprilu zbog sumnje da je počinila krivično djelo zloupotreba službenog položaja u slučaju Klap.

Mitrović je tada saslušao njen kolega Miloš Šoškić.

Tada je njen advokat Zoran Piperović saopštio da je ona negirala da je izvršila krivično djelo koje joj se stavlja na teret.

“Tereti se da je određenim licima u ovom predmetu pričinila korist da se ne vodi krivični postupak, već je primijenila institut odloženog gonjenja i odbacila krivičnu prijavu. Ona je negirala optužbe, objasnila je sve tužiocu, između ostalog i to da država nije oštećena, da je namirena u vidu plaćanja poreza”, kazao je advokat Zoran Piperović.

Akcije hapšenja osumnjičenih u predmetu Klap su, po nalogu SDT, izvedene krajem maja i jula 2019. godine. Više osoba se tereti da su počinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, krivično djelo utaja poreza i doprinosa i krivično djelo prouzrokovanje lažnog stečaja.

Potom je istraga proširena na nove osobe nakon što je tužilaštvo analiziralo dokumentaciju prikupljenu od Poreske uprave, banaka i pravnih lica.

CDM

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment