Abazović: Najvažnije je da Đukanović više ne bude predsjednik

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović ponovo je apelovao na poslanike da izaberu svih četvoro sudija Ustavnog suda.
Smatra da se među 26 kandidata sigurno nalaze dovoljno kvalitetni za Ustavni sud.

“Dajte da se 10.februara izaberu svih četvoro sudija. Ako ne budu izabrani, svima je jasno ko će biti krivac”, istakao je Abazović.

Ističe da URA još nije zauzela zvanični stav povodom predsjedničkih izbora.

“Najvažnija stvar je da Milo Đukanović više ne bude predsjednik države”, istaako je Abazović.

Vlada, kako je pojasnio, nije mogla da se ogluši u zahtjev Tužilačkog savjeta i zadovoljna je rezultatima koje je Tužilaštvo postiglo sa v.d. VDT Majom Jovanović.
Na pitanje da li će biti reakcije iz EU, odgovorio je da je čuo različite interpretacije.
“Vidjećemo kako će inicijativu vrednovati parlament”, kazao je.
Abazović kazao je da ne osjeća odgovornost zbog kritika iz Brisela, jer kako je naveo, Vlada je završila sve svoje obaveze za vrijeme trajanja mandata.
“Da kažem da ne osjećam odgovornost, zvučaću arogantan, ali da osjećam ono što neki ljudi nameću, ne osjećam. Vlada je završila sve svoje obaveze. Da nisu srušilii vladu i ove obaveze iz evropske agende bi bile završene – rekao je Abazović novinarima ispred Instituta za javno zdravlje”.
Kazao je da je i sam najavio šta će se desiti. 
“I zašto  bih osjećao odgovornost. Ja osjećam da su mnogi mislili da nakon 19. avgusta nećemo uspostaviti balans, ali tehnička Vlada, radi bolje nego ona koja je bila u punom mandatu”, naveo je Abazović.

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment