Bešić: Vlada ne može biti stabilna ni u kom slučaju, Abazovića došao u fazu autistično – infantilnog stanja


Miloš Bečić, politički analitičar kazao je da Vlada ni u jednom slučaju ne može biti stabilna, a razlog za to, kako kaže, bivši DF, koji ako ne promijeni svoje sttaove iz vlasti isključuje manjinske partije. U razgovoru za Novu M, Bešić je ocijenio da je Spajić u aranžman sa njima ušao neiskreno, kako bi smanjio trgovački kapacitet BS.

-Kako će Albanci biti u vlasti sa DF, kada oni pokreću inicijativu za otpriznavanje Kosova. To je veliki problem. Kako će BS biti u Vladi sa DF, kada DF relaituzuje slučaj Srebrenici. Šta čemo sa uvođenjem sankcijama Rusiji, mi znamo kakav je stav DF – kaže on.

Mišljenje je da Spajić sa DF ne pregovora iskreno, već da ti pregovori nisu iskreni, jer na taj način daju na znanje BS da imaju alternativu i da ne može da ttaži koliko traži.

-Politika je u pregovorima čudna stvar, kada krenete iz formalnih razloga, to nekad postane stvarno – rekao je Bešić.

Teško ćete usaglasiti DF i manjine, osim ako DF ne promijeni ideološki svoju politiku i o stvarima koje ih dijele na zauzme stav koji je drugačije koji tradicionalno propagiraju. To bi onda zapadne ambasade pozdravile – navodi Bešić.

Smatra i da bi bilo dobro da Demokrate dobiju sektor bezbjednosti, a to što se partije otimaju oko tog sektora, kaže dovoljno govori o stanju demokratije u zemlji.

Komentarišući odnose URA i PES-a, kaže da se nivo nepoželjnosti između njih smanjio. Ipak, nema lijepe riječi za Abazovića.

-On je ušao u fazu autistično – infantilnog stanja, gdje se ljuti kao malo dijete što neće biti vladi, jer po njegovoj vizuri sve radi kako treba i mislim da će uskoro doći na nivo Nebojše Medojevića – rekao je on. 

Pobjeda

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment