Drobljenje crnog asfaltnog kamenčića LSCG

‘’Strast za istinom je najveći izraz životne snage u čovjeku. I naročit oblik samopoštovanja’’ ( I. Andrić )

piše: Petar Pesterović

Tanja Šuković je svojim melodičnim altom, iskrenošću i mirnoćom u Velikoj debati na Televiziji E pokazala što je stav. I još jednom uvjerljivo objasnila da profesionalno novinarstvo nije tankohod na žici pod cirkuskom šatrom i čekanje i mjerkanje povoljnog vjetrića. Za lukrativnu ladovinu. I balans u minutima i REPORTIMA. Dakle, utvrdili smo…….

Novinarstvo dijeli dobro od zla.

Dijeli istinu od laži.

Dijeli nevinu žrtvu od agresivnog predatora.

Dijeli posvećene i smjerne od bolesno ambicioznih.

Za one, valjda ne tako rijetke, to je bilo podsjećanje na predreferendumske godine, DOBRE VIBRACIJE i dane kada je RTCG utirala put emancipaciji naše Države i vrijednostima na koje se s ponosom pozivamo. Da država bude ZAUVIJEK NAŠA. A tada se profesionalno PEČATALO. I LIČNO, SASVIM LIČNO JE CRNA GORA BILA SA VELIKIM SILAMA. Tada je jedina generalna direktorica RTCG u istoriji svojim britkim stavom OTVORENO razbijala okoštale partijske i birokratske strukture. Zajedno sa Marijom koja je tada bila na prkosima. Bila.

Harmonija pozitivnih i iskrenih misli kojima su dobro pomogli i ostali gosti u studiju, lucidna Daliborka Uljarević i Jovan Ulićević, upalila je crvene lampice.

Otkaz, kako to ovo – ono zvuči

“Gospođa može samo da kaže – ne prihvatam i afera je završena”, nudio je izlaz iz situacije u prepiskama, vidjevši da su se društvene mreže užarile, “crni asfaltni kamenčić Liberalnog saveza”, kako je Slavko Perović pravovremeno opisao Borisa Raonića.

Prećutkujući da je upravo juče dao otkaz dugogodišnjim radnicima koji nijesu odgovarali na njegove nezakonite ponude koje je omogućio Savjet RTCG. Na koje nije reagovala, ali ni potpisala Pravna služba RTCG. Baš kao prošle godine kada je ponudio Branku Vojičiću, NOVINARU I UREDNIKU (sve sa velikim slovima), da izvještava ranom zorom sa pijace u 65 godini, na kraju briljantne žurnalističke karijere.

Vjerovatno će u naknadnoj interpretaciji, kad bude svjestan kako mu zlonamjerni šibicarski potezi ugrožavaju godinama obmanama sticanu reputaciju, Raonić imati objašnjenje tipa:

– U stvari, i ljudi koji su dobili otkaz, mogli su to da shvate kao mogućnost da ne dobiju otkaz, već samo nepristankom na otpremninu , sebe oslobode radnog mjesta, ali i bremena obaveza.

Ne sumnjamo da bi se ovo objašnjenje zapatilo u Drljevićevom Savjetu kao biser logike. I ekstremnog turizma.

Ni uredništvo RTCG nije se prećerano potreslo tom društvenom pojavom, TRENUTNOM devijacijom ili možda pravilom u NAJAVI, pa nije organizovalo emisiju kao kad se prezentuje Opšti kolektivni ugovor i ljudska prava i promoviše sve –i – uvijek prisutni budući otpravnik poslova (Dritana, Duška Atlasa, ali i DPS ) u Beogradu. Koji je sa akademskim obrazovanjem imao stanovitih i dugotrajnih problema, taman kao Raonić.

Ili kad RTCG javno odgovorno brine o pravima radnika sa prosjekom od 1300 EUR. Ili kad se biznis planu u slikama i power pointu Milutina Đukanovića i profitu od 26 miliona EUR (kako to komšijski izgleda) posveti 90 minuta.

A svoje ljude pušta na milost i nemilost zlovolji najplaćenijeg borca za ljudska prava na svijet i u EBU. Po učinku.

Dok je SUNCA I GRAHOVCA

Zato je u srijedu veče glas Tanje Šuković bio glas pobune i nade.

U jednom Tanja nije u pravu.

Ovo je zemlja za nas.

Naša djeca će ostati ovđe..

Mi čvrsto stiskamo PEST.

Protiv laži i fašista .

Ej, Karmela……..O, Crnogorke…….

Dosta je bilo, FALANGO AMATERA I LAŽOVA !!!

Antena M

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment