Majke Srebrenice zahvalile crnogorskim gradovima koji podržavaju Rezoluciju UN

Majke Srebrenice uputile su zahvalnost crnogorskim gradovima na podršci koju su pružili njima i gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić.
Podsjetimo, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić ranije je pozvala prijateljske i gradove pobratime da podrže Rezoluciju Ujedinjenih nacija o genocidu u Srebrenici. Inicijativu iz Sarajeva podržali su Cetinje, Bar, Bijelo Polje, Gusinje i Plav.
U objavi na mreži X one su izrazile zahvalnost i napisale: Gradonačelnica je svojom inicijativom udružila gradove i općine širom regiona. Hvala Vam!
Zahvalnica Cetinju bila je u vidu posebne objave: Zahvalne slobodarskom Cetinju! Prijestonica je uvijek bila na pravoj strani historije, hvala Vam, navele su na Majke Srebrenice na mreži X.

Zahvalne slobodarskom Cetinju!
Prijestonica je uvijek bila na pravoj strani historije, hvala Vam! @cetinjeme @n_djuraskovic pic.twitter.com/fOEU5XIWWv
— Majke Srebrenice (@MSrebrenice) April 27, 2024

Zahvalne smo Bijelom Polju i Plavu na podršci koju su pružili nama i gradonačelnici Sarajeva @BenjaminaKaric. Gradonačelnica je svojom inicijativom udružila gradove i općine širom regiona. Hvala Vam! pic.twitter.com/xcoeVAVd5i
— Majke Srebrenice (@MSrebrenice) April 27, 2024

Zahvalne smo slobodarskim @OpstinaBar i Gusinju što su podržali inicijativu gradonačelnice @BenjaminaKaric o podršci rezoluciji UN-a o genocidu u Srebrenici. Hvala Vam!
— Majke Srebrenice (@MSrebrenice) April 27, 2024

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment