Martinović: Veljovića sumnjiče da je dao informacije Aleksandru Mrkiću, negirao krivicu, zaplijenili mu svadbene poklone

Advokat Veselina Veljovića, Nikola Martinović kazao je za CdM da Specijalno državno tužilaštvo (SDT) sumnjiči bivšeg direktora Uprave policije za zloupotrebu službenog položaja, a ne za bilo kakvo krijumčarenje. Martinović je kazao da su pretresane kuće Veljovića na Žabljaku i u Mojkovcu, kao i stan u Podgorici ali da službenici policije, iako su tražili novac, dokumenta… nijesu pronašli ništa, te da su zaplijenili tri slike koje je bivši direktor UP dobio kao na poklon.

Veljoviću je nakon saslušanja u SDT-u određeno zadržavanje do 72 sata zbog mogućnosti uticaja na saučesnike i svjedoke i opasnosti od bjekstva.

Prema riječima Martinovića, Veljoviću se na teret stavlja zloupotreba službenog položaja, ne krijumčarenje.

“SDT sumnjiči Veljovića da je pomogao Aleksandru Mrkiću da izvrši neka djela krijumčarenja, ali ga ne sumnjiči da je učestvovao u krijumčarenju nego da mu je saopštio podatke koje je Mrkić mogao da koristi u svojim poslovnim konekcijama. Ono što je nemoguće, i dokazi koje tužilaštvo već ima, ukazuju da je Veljović dok je bio direktor UP protiv Mrkića vodio više akcija. Po njegovom nalogu su Mrkićeve fabrike u Mojkovcu pretresane, njihova skladišta u Podgorici, i nema nikakve sumnje da Veljović ni na jedan način nije pomogao Mrkiću da dobije bilo kakvu informaciju, kao što tužilaštvo sumnja”, pojasnio je Martinović.

On je podsjetio da upravo dok je Veljović bio direktor Uprave policije, vođeno je više akcija protiv Aleksandra Mrkića, kao i da nema sumnje da mu je Veljović na bilo koji način pomogao.

Martinović je rekao da su pripadnici policije danas izvršili pretrese Veljovićeve vikendice na Žabljaku, kuće u Mojkovcu i stana u kojem živi u Podgorici. Prema riječima Martinovića, pripadnici policije su tražili  novac, skupocjene satove, policijska dokumenta…, ističući da ništa od pomenutog nijesu našli.

“Ništa od toga nijesu našli. Zaplijenili su tri slike prosječne vrijednosti koje je gospodin Veljović dobio kao svadbene poklone”, rekao je Martinović.

Podsjećamo, u današnjoj akciji policije uhapšen je Mujo Nikočević i Nikola Mrkić, a traga se za Aleksandrom Mrkićem.

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment