Mandatar Vučević poslaniku Jovanoviću: Da danas imamo izlaz na more lakše bi se borili za Kosovo, vi ste predali Crnu Goru

Večeras je završeno današnje zasijedanje śednice Skupštine Srbije povodom izbora nove vlade i biće, kako je najavlila predśednica Parlamenta Ana Brnabić, nastavljena ujutru u 9 časova.

Prije samog kraja nakon cjelodnevnog rada tokom kojeg je mandatar Miloš Vučević tri sata obrazlagao svoj ekspoze a potom je uslijedila rasprava, za govornicom se obratio Miloš Jovanović, Novi DSS, koji je spočitao vladi da je prodala Kosovo još prošle godine.

„Aleksandar Vučić je potpisao sve na Svetog Jovana prošle godine, lagali ste o sporazumu, pretvarate ste da ste patriote“. Što piše u francusko njemačkom planu?, upitao je Jovanović.

„Ne može se govoriti o jednakim pravima sa pokrajinom, jeste li vi normalni ljudi“, naveo je.

Komentarišući Vučevićev ekspoze složio se da nema snažne države bez snažne vojske i na tome treba istrajno raditi.

Kada je riječ o povratku služenja vojnog roka kazao je da je više nego dobrodošlo pogotovu ako ste vojno neutralna zemlje, to je pomak napijed, konstatovao je Jovanović.

„Mi smo ideološki dezorijentisana nacija“, kazao je, dodajući da je „jedan od temelja vratiti jer na pravi put da bismo išli ka boljoj budućnosti“.

Vučević je, odgovarajući Jovanoviću, kazao da su upravo politike dok je on bio na vlasti ostavile katastrofalne posljedice po Srbiju koje i danas plaćamo.

„Nikada niko nije ništa potpisao nego je Vučić rekao da Kosovo ne može biti nezavisno, nikada“, kazao je Vučević odgovarajući Jovanoviću. Uslijedio je aplauz.

Podśetio ga je na državni udar koji se desio u Srbiju u vrijeme Vojislava Koštunice a to je kada je potpisan Beogradski sporazum sa Havijerom Solanom i Milom Đukanovićem „kada smo izgubili izlaz na more poslije toliko godina“.

Zar vi nijeste radili ono što nama spočitavate?, upitao je Vučević. „Izgubili smo Crnu Goru, organizovali ste miting za Kosovo đe su se krale patike, hoćete sa ovima zajedno koji priznaju genocid u Srebrenici…“

Da danas imamo izlaz na more mnogo bi lakše dobijali ono što treba da dobijamo, kazao je Vučević.

„Lakše bi se borili za Kosovo, vi ste predali i Crnu Goru i pokušali da predate Kosovo i u dobroj mjeri to učinili. Nemojte nama držati moralne pridike jer nemate prava na to i neka vječno živi Srbija“, zaključio je Vučević.

Danas.rs

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment