Nadal: Titula, zašto da ne?

Rafael Nadal se prvi put obratio novinarima po dolasku u Australiju i rekao da nije zabrinut zbog slabih rezultata u posljednje vrijeme. Da podsjetimo, Španac je od Ju-Es opena izgubio šest od sedam mečeva, što mu se nije dogodilo od samog početka karijere.
„Tačno je da posljednjih nekoliko mjeseci nisam mogao da mnogo igram tenis, kao i da sam na početku sezone izgubio oba meča“, podsjetio je na poraze na Junajted kupu u Sidneju, protiv Kamerona Norija i Aleksa de Minora.
Tvrdi da je to već prevaziđeno.
„Da budem iskren, nisam nezadovoljan pripremama. Sigurno je da su mi potrebne pobjede za samopouzdanje, ali treninzi idu dobro, mnogo radim i mislim da sam u dobroj formi. Naravno, sve to treba i pokazati u zvaničnim mečevima.“
Australijski open počinje u poneđeljak, Rafa do prvog kola neće izlaziti na teren. Iako je bilo očekivanja da će se prijaviti za egzibiciju na Kujongu, kako bi popravio utisak poslije poraza u Sidneju, to se nije dogodilo:
„Vjerujem u sebe, samopouzdanje mi nije problem. Siguran sam da ću ovu neđelju odlično iskoristiti i ne vidim zašto ne bih mogao da odbranim titulu.“
Nadal je u Melburnu odigrao šest finala, a osvojio samo dvije titule. Dva puta je izgubio od Novaka Đokovića i po jednom od Rodžera Federera i Stena Vavrinke.
Do prvog šampionskog trofeja je došao savladavši Federera 2009, a do drugog prije 12 mjeseci protiv Danila Medvedeva u onom nezaboravnom trileru. Rus je imao pehar u džepu, vodio sa 2:0 u setovima, ali se Španac izvukao.

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment