Preko 20 predstavnika najvećih crnogorskih kompanija podržaće najbolje ideje sa XIV Berze preduzetničkih ideja

Univerzitet Donja Gorica će 9. maja 2024. godine biti domaćin četrnaeste po redu “Berze preduzetničkih ideja”, događaja koja predstavlja značajan korak ka podršci i promociji inovativnih ideja mladih preduzetnika. Ovaj događaj će se održati u amfiteatru AS, sa početkom u 19:00 časova, saopšteno je sa UDG-a.

Prije samog početka Berze, s početkom u 17:30 časova, u Preduzetničkom gnijezdu Univerziteta Donja Gorica će, navode, biti održan panel “Let's Have an Easy Talk!” na kojem će govoriti eminentni stručnjaci iz oblasti preduzetništva, uključujući dr Milicu Vukotić, prorektorku Univerziteta Donja Gorica, dr Ninu Drakić, predsjednicu Privredne komore Crne Gore, i dr Svetlanu Kisić, predsjednicu Upravnog odbora Dostignuća mladih u Srbiji. Ovaj panel će pružiti učesnicima priliku za dublje razumijevanje izazova i mogućnosti koje pruža preduzetništvo.

“Tokom same Berze, predstaviće se 11 najboljih ideja. Najbolje od preko 120 prijavljenih ideja su Inovativna platforma za optimizaciju logističkih procesa kroz primjenu AI tehnologije, aplikacija koja transformiše iskustvo teniskog treninga i takmičenja. Po svemu inovativne, tu su i ideje mobilne aplikacije koja pruža personalizovane modne savjete i kreiranje outfita, kao i mobilne aplikacije za postavljanje oglasa i povezivanje korisnika u globalnom kontekstu. 

Još jedna ideja studenata Univerziteta Donja Gorica je inicijativa za analizu podataka u sektoru hrane uz korišćenje vještačke inteligencije. Svi prisutni imaće priliku da čuju i inovativno rješenje za sigurnost dvorišta uz pomoć solarnog baštenskog patuljka.

Osim studenskih, imamo i ideje srednjoškolaca koji će ove godine na Berzi predstaviti aplikaciju za istraživanje kulturnog i istorijskog nasljeđa Crne Gore, kao i aplikacija koja kombinuje društvene mreže i čitanje. Osim srednjoškolaca iz Crne Gore, na ovogodišnjoj Berzi preduzetničkih ideja biće predstavljena i ideja srednjoškolki iz Hrvatske koja predstavlja interaktivnu video igricu koja promoviše ljubav prema prirodi. Platformu koja olakšava pretragu i rezervaciju događaja u noćnim klubovima predstaviće tim iz Italije. Dok će tim iz Srbije predstaviti svoju ideju NavBlind koja predstavlja startup koji olakšava kretanje slijepim i slabovidim osobama u urbanim sredinama”, navode u saopštenju.

Berza, kako kažu, pruža priliku kompanijama i institucijama da aktivno učestvuju u podršci mladim preduzetnicima kroz licitiranje za najinovativnije ideje, čime se podstiče razvoj i implementacija novih projekata.

“Očekuje se prisustvo više od 20 predstavnika vodećih kompanija iz Crne Gore, koji će imati priliku da ocijene i investiraju u predstavljene ideje, čime se otvara prostor za potencijalne partnerske aranžmane i dalju saradnju.

Nakon završetka Berze, svi prisutni će se zabaviti na UDG PARTY na Kreativnoj terasi Preduzetničkog gnijezda, koji će početi u 20:15 časova, obećavajući dobar završetak ovog događaja uz muziku i opuštenu atmosferu”, zaključuju u saopštenju. 

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment