Šegrt negirao krivicu; Šehović: Na sceni Abazovićev marketinški trik

Bivši ministri Budimir Šegrt (DPS) i Damir Šehović negirali su krivicu na saslušanju u Specijalnom državnom tužilaštvu u predmetu o dodjeli stambenih kredita funkcionerima po povlašćenim uslovima. Šehović je kazao da je riječ o marketinškom triku premijera Dritana Abazovića koji okušava da podigne rejting pred izbore i apelovao na tužioca da što prije donese odluku, kako bi se skinuo teret s njegovog imena.
Dok Šegrt nije želio da daje izjave, Šehovićev advokat Nikola Martinović je istakao da nema nikakve odgovornosti ni krivice za njegovo članstvo u Komisiji koja je rješavala stambena pitanja Vlade Crne Gore. 
“Naravno, dao je objašnjenje na sve nerazjašnjene okolnosti što je moglo izazvati bilo kakvu sumnju kod državnih organa, objasnio je kako je Komisija radila, i, ono što je najvažnije, dao je pozadinu ove krivičnne prijave, a to je da je ona pomoć političkoj kampanji za parlamentarne uzbore koju kreira odlazeći premijer Dritan Abazović”, kazao je Martinović. 
On je dodao da je Šehović saopštio da je ova krivična prijava dio političkog folklora.
“Da je to jeftini marketinški trik Dritana Abazovića koji pokušava da podigne svoj rejting pred izbore. U tom smislu, imao je zahtjev da, tužilac što prije donese odluku o ovoj pravnoj stvari, kako bi sve činjenice bile apsolutno razjašnjene i kako bi se skinula odgovorsnost i teret sa njegovog imena, jer se on osjeća kao častan čovjek koji nije napravio bilo kakvo krivično djelo”, kazao je on.
On je istakao da Damir Šehović nikada nije bio predsjednik te Komisije.
Saslušanja osumnjičenih u ovom predmetu počela su u ponedjeljak, kada su funkcioneri Demokratske partije socijalista (DPS) Predrag Bošković, Dragica Sekulić i Suad Numanović negirali izvršenje krivičnog djela zloupotreba službenog položaja, koje im je stavljeno na teret. Slučaj vodi tužilac Vukas Radonjić. 
Saslušani su i funkcioner Socijaldemokrata (SD) Ivan Brajović, kao i Dražen Miličković, bivši generalni sekretar u Predsjedništvu Crne Gore. 
Pomenutim osobama tužilac na teret stavlja da su zloupotrijebili službeni položaj prilikom odlučivanja o funkcionerskim stanovima i stambenim kreditima od 2016. do 2020.

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment