“Sve su uradili mimo zakona, a onda su to htjeli da legitimizuju”

Piperović podnio prijave protiv Abazovića i Adžića: Ovakvo postupanje ne može proći ni kod onog ko je završio Poljoprivredni fakultet

Piše: Tamara Klikovac


Advokat Zoran Piperović podnio je Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) krivičnu prijavu protiv premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića i ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića zbog privremenog oduzimanja šest automobila kompanije “Easy drive”, prilikom pretresa hotela Podgorica i solitera u neposrednoj blizini. 

U prijavi Piperović navodi da su Abazović i Adžić počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja podstrekavanjem.

Piperović je za portal Pobjeda kazao da se ne mogu oduzimati automobili iz garaže, dakle ne iz saobraćaja, bez naredbe nadležnog suda.

– Ne može se izdavati potvrda o izdavanju motornog vozila, a onda inicirati kod tužioca da on inicira kod suda izdavanje naredbe za pretrese vozila. Vozila su već pretrešana bila, već odnešena od vlasnika i onda je tražena naredba za tobožnji pregled. Oni su sve uradili što treba mimo zakona, a onda su to htjeli da legitimizuju. U tome su im pomogli državni organi – tužilaštvo i sud – kazao je Piperović.

On ističe da se jasno vidi datum potvrde o oduzimanju vozila i naredba suda. 

– Članovi ZKP-a na koje se oni pozivaju uopšte se ne odnose na ovaj kontekst i ovaj životni događaj – istakao je Piperović.

Pozivanje na te odredbe i ovakvo postupanje policije i Osnovnog suda u Podgorici, naglašava Piperović, ne mogu da prođu ni kod onoga ko je završio Poljoprivredni fakultet.

– A ko je sve to smislio? Po sopstvenom priznanju to je smislio Abazović i javno je to saopštio kada je kazao da će oni da pretresaju, dakle ne da pregledaju, gdje oni misle da to treba da urade bez naloga nadležnog suda. Dakle, Abazović direktno sugeriše anarhiju, afirmišući je. Ako to treba da prođe, onda da znamo, ili što bi on rekao – “i to je to” – ocijenio je advokat Piperović.

On je istakao da se nada da će iskusnim profesionalcima iz SDT-a biti sve jasno. Napominje da je dostavljen i cd pretresa, odnosno, kako je rekao, tobožnje racije u hotelu Podgorica.

– Iz njega će se vidjeti da gospoda koja su izvela raciju otvaraju i plakare po hotelu, a to ne mogu bez naloga suda. I tu su akciju, kao što znate, stručno kao zakonsku podržali Abazović i Adžić, pa ispada da su više nego sigurni da građani Crne Gore svakodnevno konzumiraju buniku – zaključio je Piperović.

Pobjeda

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment