Skromno, kako i dolikuje, CPC svečano obilježila najveći hrišćanski praznik Uskrs – VELIKDAN

Molitveno poslavljen najveći praznik Vaskrsenja Hristovog u Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi.

Svete Arhijerejske liturgije služene su na Cetinju, Nikšiću, Podgorici, Kotoru.

Njegovo Blaženstvo Mitropolit Boris služio je svetu Vaskršnju liturgiju uz sasluženje Protojereja-stavrofora Dragana Pavlovića,  Protojereja-stavrofora Stefana Markovića i protojereja Mila Mihailovića i ipođakona Balše i Bodina Furtule, na Cetinju u crkvi svetog Ivana Crnojevića uz prisustvo mnogobrojnih vjernika, pročitana je Vaskršnja poslanica a Mitropolit Boris je održao Vaskršnju propovijed. Nakon Službe nastavljena je proslava Vaskrsa.

U Nikšiću u kapelici svetog Đorđa u Eliskopskom dvoru CPC svetu Arhijerejsku liturgiju služio je Njegovo Preosvještenstvo vikarni Episkop Dukljanski Ivan uz sasluživanje Protojereja-stavrofora Milutina Cvijića, Protojereja Ilije Vujovića i ipođakona Stefana Vešovića uz molitveno prisustvo velikog broja vjernika iz Nikšića.

U Podgorici u kapelici svetog Vladimira dukljanskog služio je Protojerej Neđeljko Furtula iz sasluženje podgoričkog svještenstva. U Kotoru u crkvi svetog Petra Cetinjskog služio je umirovljeni Mitropolit Mihailo sa svještenstvom Episkopije kotorsko-primorske.

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment