Uljarević: Demanti Stejt departmenta predstavlja blamažu Vlade, MVP i vladajuće stranke

Demanti Stejt departmenta predstavlja blamažu Vlade Crne Gore, Ministarstva vanjskih poslova i Evrope sad, poručila je izvršna direktorica Centra za građansko obrazovanje Daliborka Uljarević.

Podsjetimo, nakon što je iz Evrope sad prekjuče poručeno kako su, u kontekstu crnogorskih amandmana na Nacrt rezolucije o genocidu u Srebrenici, “posredovale SAD”, oglasili su se i iz ambasade te države. Oni su poručili kako je Stejt department imao uvid u amandmane, ali i da SAD nijesu posredovale.

“Ono što se desilo, taj demanti Stejt departmenta da su oni uopšte uključeni u to, zapravo je blamaža Vlade, Ministarstva vanjskih poslova i vladajuće partije”, smatra Uljarević.

Ona je, gostujući na Novoj M, rekla i da je posrijedi prevara javnosti.

“Mi smo kao građani prevareni. Naravno, nijesmo dobili odgovor, a podsjetiću da je civilni sektor tražio od premijera da se izjasni da li su ti amandmani stvarno poslati, kome, koja je argumentacija… Jer, ono što vidimo jeste da se oni ne odnose na tekst rezolucije, nego na nešto što je narativ koji su kreirali protivnici Rezolucije”, zaključila je ona.

Podsjetimo, juče iz PES-a više nijesu tvrdili kako su SAD posredovale, već su umjesto toga kazali da su “međunarodni partneri imali uvid u amandmane”.

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment