Odobrena reakreditacija FCJK 

Ne samo zbog pritiska domaće i međunarodne stručne javnosti, ni zbog ozbiljnog otpora crnogorskih aktivista, ni svakodnevne institucionalne borbe profesora i studenata FCJK, već i zbog visokoobrazovnog programa, kvaliteta studija, najzapaženijih rezultata svršenih studenata u državi, Danilović je jednostavno morao da donese njemu najtežu odluku i dao je dozvolu za reakreditaciju studija.

Fakultet za crnogorski jezik i književnost dobio je pozitivnu ocjenu u postupku evaluacije i preporuku za produžetak reakreditacija ustanove, osnovnih i master studija, na period od pet godina, saopšteno je jutros iz te visokoobrazovne ustanove.

Rješenje kojim se Fakultetu za crnogorski jezik i književnost odobrava reakreditacija donio je direktor AKOKVO Goran Danilović.

“Time se potvrđuje posvećenost FCJK dostizanju i njegovanju evropskih standarda i smjernica u obezbjeđenju kvaliteta u visokome obrazovanju te predanost unapređenju akademskih programa i ispunjavanju potreba studenata”, saopštili su oni.

FCJK, kako ističu, nastavlja svoju obrazovnu misiju i promociju crnogorskoga jezika, književnosti i kulture.

“Zahvaljujemo svim prijateljima FCJK koji su nam pružali podršku u atmosferi medijskoga linča i svakovrsnih pritisaka kojima smo bili izloženi ne samo u postupku reakreditacije. Bez naše borbe i vaše podrške sigurno ne bismo opstali. Zahvaljujemo i direktoru AKOKVO Goranu Daniloviću na kontinuiranome višegodišnjem negativnom stavu o FCJK s nadom da će taj svoj stav i dalje javno promovisati jer svoj ugled i društvenu poziciju FCJK gradi upravo boreći se protiv anticivilizacijskih stremljenja koje zastupaju političari poput Danilovića”, zaključili su sa FCJK.

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment