Građani Kotora će se okupiti večeras kako bi spriječili promociju romana Gorana Petrovića

Građani Kotora koji su zahtijevali od Kulturnog Centra “Nikola Đurković” da otkaže večerašnju promociju romana autora Gorana Petrovića, okupiće se večeras ispred Kulturnog centra, kako bi, kako su kazali za Antenu M, bukom spriječili održavanje promocije.

Navode da je njihov cilj sprečavanje diskriminacije, nakon što je nedavno u tom gradu otkazana tribina i promocija knjige „Najveći zločin u istoriji“ Jovana Čubranovića.

Pojašnjavaju da je Kotor vazda bio grad u kome su se svi ljudi poštovali i uvažavali bez obzira na sve razlike, te da njihova odluka predstavlja bunt nakon što nijesu dobili nikakakav odgovor od Opštine kojoj su se obraćali.

Osim Opštine, obratili su se i ambasadama ali ombudsmanu Siniši Bjekoviću.

Promocija je zakazana za 19 sati u Multimedijalnoj sali Kulturnog centra, a Petrović bi trebalo da promoviše dva romana“Papir sa vodenim znakom” i “Ikonostas”. Najavljeno je da će promociji prisustvovati i Aleksandar Jerkov.

Podsjetimo, službenici policije u Kotoru u protekla dva dana pozivaju građane na informativne razgovore, a povodom komentara koje su ostavljali na Facebook stranici Kulturnog Centra “Nikola Đurković”, kojima su tražili da se događaj otkaže.

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment