Incident uoči promocije Milatovića: Krivične prijave protiv osam osoba na Cetinju

TUŽILAC SE IZJASNIO DA SE STIČU ELEMENTI KRIVIČNIH DJELA

Povodom događaja od 10. marta na Cetinju kada je grupa lica pokušala da spriječi predsjedničkog kandidata Jakova Milatovića da nesmetano uđe u prostorije gdje je trebao biti održan promotivni skup, policija je identifikovala određeni broj lica te upoznala nadležnog tužioca koji se izjasnio da se u radnjama osam lica stiču elementi krivičnih djela, saopšteno je iz Uprave policije.

“B.L. (56) i N.L. (27) se sumnjiče za krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene radnje, S.V. (65), D.J. (33), T.B. (46) i V.J. (50) se sumnjiče za krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, dok se S.V. (21) na teret stavlja krivično djelo učestvovanje u grupi koja spriječi lice u vršenju službene radnje, a F.M. (42) krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje”, naveli su iz Uprave policije.

Pripadnici cetinjske policije će, kako su najavili, nastaviti sprovođenje aktivnosti iz svoje nadležnosti u odnosu na ovaj događaj u cilju identifikacije ostalih lica, te u konsultaciji sa tužiocem utvrditi da li u njihovim radnjama ima elemenata krivičnih djela ili eventualno prekršaja.

CDM

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment