Ko je uhapšeni crnogorski državljanin u Zagrebu: Šarićev saradnik poznat po spektakularnom bježanju!

U subotu u prijepodnevnim satima su policijski službenici Sektora za potrage kriminalističke policije Policijske uprave zagrebačke na području centra Zagreba u iznajmljenom stanu pronašli i uhapsili državljanina Crne Gore starosti 46 godina po potjernici Interpola Argentine, objavila je hrvatska policija. Uhapšen je Draško Vuković, bivši saradnik crnogorskog narkobosa Darka Šarića.
Dolaskom na adresu 46-godišnjaka su uhapsili i odveli u službene prostorije te je istog dana, 28. januara, oodveden na Županijski sud u Zagrebu radi pokretanja ekstradicijskog postupka, objavila je tamošnja policija.
Uhapšeni je, kako prenosi Index.hr, Draško Vuković, bivši saradnik crnogorskog narkobosa Darka Šarića. Priveden je na osnovi Interpolove potjernice iz 2009, a tereti se za dilovanje skoro 500 kilograma kokaina.
Draško Vuković bio je svjedok saradnik u drugostepenom postupku koji se vodio protiv grupe Darka Šarića i ostalih optuženih za šverc 5.7 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu. Uhapšeni su u velikoj akciji kodnog imena Balkanski ratnik.
Svjedočio je o tome kako su švercovali velike količine kokaina, da je sarađivao s Draganom Dudićem Fricom i Anatazijem Martinićem, ali ne i Šarićem, iako je ranije dao iskaz u kojem je tvrdio da Šarić bio neprikosnoveni vođa.
“Drogu smo ubacivali na gumene čamce, a s čamaca je izbacivali negdje između Urugvaja i Argentine, a onda ubacivali u kontejnere i ukrcavali na prekookeanske brodove”, rekao je Vuković na suđenju.
Vuković je sredinom februara 2007. uhapšen u Kopenhagenu s 38 kilograma kokaina vrijednog nekoliko miliona eura, zajedno s još dvojicom Srba, a svi su kod sebe imali hrvatske pasoše.
Krajem marta 2007. uspio je da pobjegne danskoj policiji tokom prebacivanja u zatvor, a u uličnoj borbi u centru Kopenhagena ranjeno je 11 policajaca.
Vuković je pobjegao u sačekuši automobila u kojem je bio, a akciju su navodno organizovali njegovi saradnici iz narkokartela koji su napravili zasjedu policijskog vozila. Danski mediji tada su pisali da je ovo oslobađanje bilo “najbrutalnije i najprofesionalnije u danskoj istoriji”.

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment