“Najveći zločin u istoriji” istina koje se boje velikosrpske horde u Crnoj Gori!

Povodom odbijenice i zabrane promocije knjige Jovana Čubranovića koja svjedoči najvećim zločinima u istoriji a počinjenim nad Crnogorkama i Crnogorcima poslije nasilne aneksije Kraljevine Crne Gore Kraljevini Srbiji, oglasilo se udruženje “Cetinje” iz Los Angelesa i njihovo saopštenje, kojim se identifikuje cijeli demokratski svijet, prenosimo integralno:

Poštovani,

Sa žaljenjem Vas moramo obavijestiti o brutalnom gušenju djelatnosti u oblasti kulture od strane državnih institucija u Crnoj Gori, a koje bi trebale da budu središte i oslonac kulturnih dešavanja! Naime, naše udruženje je nedavno objavilo prijevod knjige Jovana Čubranoća štampane u Meksiku 1934. godine „Najveći zločin u istoriji“, koja je par exsellance istorisjko štivo, a tretira aneksiju i nevjerovatna stradanja Crne Gore, nakon Prvog svjetskog rata! U knjizi je sadržana i podrška Crnoj Gori od cijelog civilizovanog svijeta.
Naše udruženje je napravilo već dvije promocije pomenute knjige koje su izazvale nezapamćeno interesovanje javnosti, koja traži da se slične promocije organizuju i u njihovim sredinama. U tom smislu smo od Kultirnog centra „Nikola Đurković“ iz Kotora tražili zakup prostorija, koji nam je bio odobren uz odgovarajuću novčanu nadoknadu. Međutim, danas od istog Kulturnog Centra dobijamo obavijest da poništavaju to odobrenje, pod obrazloženjem da bi promocija knjige mogla izazvati uznemirenje određenog dijela građana!


Molimo Vas da obratite pažnju na sve češće kršenje elementarnih ljudskih prava naconalnih Crnogoraca, i genocidno-kulturocidno potiranje njihove hiljadugodišnje kulture i tradicije od strane panslavističke zločinačke osovine Moskve i Beograda, uz pomoć paravjerske militantne organizacije Srpske pravoslavne crkve, koji balkanske prostore vode u novi haos, a koji za sada nema dimenzije kao u Ukrajini! Ipak, prema javnim istupima vodećih crkvenih lica Crkve Srbije, Crna Gora je „projektovana da bude mala Ukrajina“!
Nadamo se da ćete na pravi način procijeniti vrlo opasnu situaciju u kojoj se nalazi Crna Gora, a u kojoj se svakodnevno, nakon dolaska keleronacionalističkih strukrura na vlast, radi na restauraciji fašističke ideologije putem revizije istorije i zabrane slobode govora, odnosno kulturne djelatnosti od strane ideologije koja je dovela do koncentracionih logora i holokausta. Podsjetimo se samo da je jedan uman čovjek nakon spaljivanja „nepodobnih“ knjiga u Berlinu od strane Hitlerovih fašista kazao: „Oni koji spaljuju knjige, nijesu daleko od toga da počnu spaljivati ljude!“
Analogno tome u Crnoj Gori retrogradne snage počinju sa zabranom promovisanja knjiga koje su neprikladne toj retrogradnoj ideologiji.

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment