Stoltenberg pisao Đukanoviću: Zahvaljujem za tvoju posvećenost NATO Savezu

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg uputio je pismo bivšem predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću u kojem mu je, nakon završetka mandata na mjestu Predsjednika, izrazio zahvalnost za njegovu posvećenost NATO Savezu, saopšteno je iz kancelarije Đukanovića.

“Dragi Milo,

Nakon završetka tvog mandata na mjestu Predsjednika Crne Gore, želim da izrazim zahvalnost za tvoju posvećenost NATO Savezu.

Naročito želim da pohvalim snažno liderstvo koje si pokazao tokom pregovora koji su vodili ka članstvu Crne Gore u NATO.

Tokom tvog mandata izazovi za bezbjednost evro-atlanskog regiona značajno su uvećani, naročito od ruske invazije na Ukrajinu. Crna Gora igra svoju ulogu u našem kolektivnom odgovoru na ove izazove kroz doprinose našim misijama i operacijama.

Posebno sam zahvalan za podršku vaše vlade stalnim prilagođavanjima NATO Saveza i za postepeni napredak ka ispunjavanju NATO smjernica za izdvajanje na odbranu tokom tvog mandata.

Žeilm ti svaki uspjeh u budućem radu”, stoji u pismu Generalnog sekretara NATO uz zahvalnost za dugogodišnje prijateljstvo i saradnju.

Antena M

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment