U Crnu Goru je ušao Prvoslav Perić, ali ne i Porfirije

Specijalno državno tužilaštvo odbacilo je krivičnu prijavu koju je 4. avgusta prošle godine podnio vještak za elektroniku, telekomunikacije i vazduhoplovstvo Predrag Boljević protiv premijera Dritana Abazovića, visokih policijskih funkcionera, rukovodioca Kontrole letjenja Srbije i Crne Gore, kao i zapošljenih u kontroli leta u Podgorici i Aerodromima Crne Gore, jer su 3. avgusta, kako se navodi u prijavi, omogućili većem broju stranih državljana da sa državnim vazduhoplovom Srbije neovlašćeno uđu na tertitoriju Crne Gore, bez prethodno pribavljene saglasnosti i znanja Ministarstva vanjskih poslova i Ministarstva odbrane Crne Gore, saznaje M portal.

Odbacivanje krivične prijave samo po sebi ne bi bilo preveliki problem da SDT u obrazloženju ne konstatuje da jedna ista osoba jeste ušla u Crnu Goru i nije ušla u Crnu Goru. Naime, SDT konstatuje da je u službenoj zabilješci Uprave policije navedeno da je 3. avgusta prošle godine u 9 sati i 5 minuta “sletio helikopter MUP-a Srbije iz kog su izašli putnici Perić Prvoslav i Sladojević Rade, nosioci diplomatskih pasoša Republike Srbije…”, a nakon toga da “nasuprot navodima krivične prijave, u navedenom vazduhoplovu, nisu se nalazili Njegova Svetost Arhiepiskop pećki, Mitropolit beogradsko-karlovački, Patrijarh srpski gospodin Porfirije i apostolski administrator Đakovačke eparhije…”.

Ako mantija i krst nijesu bili dovoljni Specijalnom državnom tužilaštvu i Upravi policije da utvrde da je Prvoslav Perić zapravo samo svjetovno ime srpskog patrijarha Porfirija, bilo je dovoljno da “istragu” prošire na prostu upotrebu Google-a, tu bi im čak i nepouzdana Wikipedia (da ne govorimo o mnogo pouzdanijim bezbrojnim crkvenim sajtovima) potvrdila da su Prvoslav i Porfirije ista osoba.

Ovim su SDT i Uprava policije doveli u pitanje validnost Temeljnog ugovora koji su Porfirije i odlazeći premijer Dritan Abazović potpisali 3. avgusta 2022. godine. Jer, ako Porfirije nije potpisao, ko je? Potpis svjetovnog lica Prvoslava Perića ne znači ništa ni za Crkvu Srbije ni za državu Crnu Goru.  

Antena M

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment