Vlada Crne Gore izgubila svako moralno utemeljenje, Spajić pristao na ulogu Dodika s poznavanjem engleskoga

piše: Boban Batrićević

Amandmanima Vlade Crne Gore na Rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici u kojima zahtijeva individualizaciju krivice i potcrtava odvojenost Republike Srpske, crnogorska država izgubila je svako moralno utemeljenje.

Idu li moral i politika zajedno, drugo je pitanje i tema, ali ako ne vjerujemo u neophodnost morala u politici, na čemu makar idejno počiva ujedinjena Evropa, onda ne možemo očekivati društveni boljitak.

Svojim ponašanjem u vezi s Rezolucijom Milojko Spajić i njegova stranka Evropa sad pridružili su se i povinovali najretrogradnijim političkim akterima na Balkanu: Aleksandru Vučiću, Miloradu Dodiku i Porfiriju Periću, koji je o Uskrsu, održao najsramotniju, ratnohuškačku, antihrišćansku beśedu u posljednjih nekoliko godina.

Evropa sad je prestala biti politički moralna onoga trena kad je počela gutati velikosrpske splačine te svoju retoriku, a time i retoriku države kojom upravlja, pretvorila u aboliranje ratnih zločina i zločinačke ideologije te relativizovanje genocida u Srebrenici.

Zato im preporučujem da ime svoje stranke promijene u “Srbija ispred obraza sad”, jer to što oni mogu smiješati i progutati nije mogao ni DPS u svojim najgorim danima.

Pitam se na kraju, đe je i što radi crnogorska opozicija?

Zašto i dalje pristaje na ovu kvarnu igru čekanja boljega vremena?

Zašto se ne okrene građanskom aktivizmu, da zajedno, i partijski i nepartijski krenemo u rušenje ove četničke skalamerije našminkane evropskim frazama?

Pitam se i đe je Bošnjačka stranka u svemu ovome. 

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment