Au revoir, Monténégro- Adieu, Monsieur Thimonier

Piše: Sreten Vujović

Cijela plejada diplomata u Crnoj Gori, počev od ambasadorke SAD-a, preko ambasadorke Ujedinjenog Kraljevstva, uspavane  ambasadorke EU u Crnoj Gori, O. Varheljija-Vučića, da ne zaboravimo predstavnika Republike Srbije, posrbljenog Crnogorca, pa sve do žalosnog Kristijana Timonijea, pokazali su u proteklom periodu samo da se djelatnost većine  diplomatskih predstavnika, i država koje predstavljaju, nije bitnije promijenila u odnosu na situaciju iz 1918. godine.

Kristijan Timonije je svojevremeno demokratske proteste na Cetinju, protiv predśedničkog kandidata, a sada predśednika dijela crnogorskih građana, proglasio „fašističkim“ aktom, bez obzira što je taj protest uzrokovan fašističkom izjavom  Milatovića, „što ako pogine  deset Crnogoraca“, prilikom fašističkog desanta Crkve Srbije, policijskih i kriminalnih struktura Crne Gore i Srbije, zaradi ustoličenja kvazisveštenika tuđinske i okupatorske crkve na tron Sv. Petra Cetinjskoga, a slijed tog protesta je bila i izjava političara  bez „Adamove jabučice“ o potrebi „dekontaminacije“ crnogorske prijestoniuce! Ako su istinski pristalice „dekontaminacije“ Cetinja, onda je dovoljno da se nakon ovakvih izjava pripadnici ove uslužno-kvislinške političke grupacije ne pojavljuju u Prijestonom gradu! I neka je Jakov nejaki Timonijea nagrdio  crnogorskim ordenom pri  odlasku iz „spržene zemlje“!

Kristijan Timonije očigledno  ne smatra fašističkim aktom spaljivanje na hiljade  automobila u njegovoj Francuskoj, demoliranje i spaljivanje javnih objekata, spaljivanje biblioteke sa preko milion knjiga, čemu se kao poređenje može naći samo  nacističko spaljivanje  „nepodobnih“ knjiga prije izbijanja Drugog svjetskog rata i spaljivanje  knjiga u Ukrajini od strane ruskih naci-fašističikih osvajača u najnovijem ratu!

O Tmonijeu i ostalim  pomenutim diplomatama koji su svoja predstavništva pretvorili u uslužne centre Crkve Srbije i autokrate Aleksandra Vučića, nije potrebno trošiti puno riječi, ali moramo  iskazati  veliko zadovoljstvo, zbog odlaska (onih koji već odlaze i onih koji će uskoro otići), a koji su se ovđe ponašali kao da se nalaze na „Buvljem pazaru“, sa  takođe velikim pozdravom:

„Bilo i ne ponovilo se više!“

„Buvljak“ se uskoro zatvara!

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment