Crnogorski Eskobar, Ranko Radošević, rođeni ujak Marka “šubare” ubijen na pumpi u Beogradu

Nikšićanin Ranko Radošević (55), zvani “Ranko Eskobar” ubijen je jutros oko 11.00 časova na benzinskoj pumpi u Beogradu, prenose srpski mediji. Kako je objavio Blic, Radošević je dovođen  u vezu sa klanom Veljka Belivuka i Marka Mesara.

Prema prvim i nezvaničnim informacijama portala Nova.rs, riječ je o muškarcu odranije poznatom policiji koji se, pored ostalog, bavio prodajom blindiranih automobila.

“Njegovo ime spominjalo se u javnosti, u kontekstu vlasnika jednog takvog automobila, koji je pronađen u garaži Marka Miljkovića, desne ruke Veljka Belivuka. Ranko R. je u javnosti poznat još i kao “Ranko Eskobar”, a porijeklom je iz Crne Gore”, piše Nova.rs.

Pucnjava na benzinskoj pumpi u Rušnju dogodila se jutros oko 11.00 sati u kafiću benzinske stanice, a prema prvim informacijama, ubijen je Ranko R. (55).

Kako prenose srpski mediji, veliki broj pripadnika policije je trenutno na Čukarici, odnosno na putu za Rušanj gdje se dogodilo ubistvo.

Istraga je u toku.

Ko je Ranko Eskobar?

Kako su mediji ranije pisali, Ranko Eskobar je u podzemlju postrao prepoznatljiv po trgovini blindiranim automobilima. Upravo jedno takvo vozilo pronađeno je u garaži Marka Miljkovića, desne ruke Veljka Belivuka, kojima se sudi za sedam ubistava i druga teška krivična djela. Ime Ranka Eskobara pojavilo se na jednom vlasničkom listu „blinde“. Prema nezvaničnim saznanjima protala Nova, Ranko R. je iz Nikšića i odranije je poznat policiji.

Ranije se pisalo i da je Ranko R. povezivan sa članom bežanijskog kriminalnog klana, Goranom Mijatovićem, koji je ubijen u Beogradu. Prema istim informacijama, Ranko R. se bavio i trgovinom narkoticima, tačnije kokainom i „skankom“.


Ono što bi vjerovatno bilo najinteresantnije jeste da je crnogorski Eskobar rođeni ujak Marka Kovačevića, četničkog gradonačelinka Nikšića odakle se pretpostavlja da je finansirana kampanja i tkz “lobiranje” za korist Kovačevića i Crkve Srbije.
izvor: Antena M

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment