DANU: Izdržaćemo sve udare protiv Crne Gore, znamo što Crkva Srbije želi

Iz Dukljanske akademije nauka i umjetnosti su se oglasili povodom odluke Ustavnog suda koji je odbio inicijativu za ocjenu ustavnosti Temeljnog ugovora
Prije svega, ističemo da je svaka okupacija privremeno i prolazno stanje, bilo da je vojna ili civilna. U našem slučaju je civilna i još opasnija jer je likvidatorska i asimilaciona prema Crnoj Gori i crnogorskom narodu (etnosu, naciji), i jasno poručujemo njenim tvorcima da ona neće proći nekažnjeno, poručuje predsjedništvo Dukljanske akademije nauka i umjetnosti (DANU)
Izdržaće, ističu, sve udare protiv Crne Gore. 
Jasno saopštavamo da je nepristojna, antidržavna odluka apanažita politički namještenog Ustavnog suda (osim sudija koje su iznijele svoje mišljenje i nijesu se slagale sa odlukom većine) oko izjašnjavanja o inicijativi da se tzv. Temeljni ugovor (rak rana u tijelu Crne Gore zaključen sa crkvom Srbije) proglasi neustavnim, navode iz DANU. 

Ističu da su sudije Ustavnog suda koje su glasale za ovu veleizdajničku odluku, umjesto da se bave suštinskim pitanjima, same sebe svrstale u grupu koja je putem saučesništva u veleizdaji Crne Gore opravdala raniju veleizdaju domovine i jedine nam države – naše Crne Gore.
Mi to stanje ne prihvatamo i borićemo se ustavnim, zakonskim, naučnim i svakim drugim putem da Crna Gora ne bude uništena i da ne dopustimo “dobroboljno ropstvo” Crne Gore, na koje su pristali oni koji su glasali za ovu nedopustivu, pravno i moralno, neetičku i nepatriotsku odluku. Naš odgovor je: borimo se do kraja i ovo neće proći, jer nećemo dozvoliti prodaju, predaju i veleizdaju Crne Gore, poručuju iz DANU. 
Citirali su članove Ustava Crne Gore. 
U članu 1 stav 1 Ustava Crne Gore se kaže da je Crna Gora nezavisna i suverena država. U članu 3 Ustava Crne Gore precizirano je da je teritorija Crne Gore jedinstvena i neotuđiva. To je Ustav nezavisne Crne Gore, obavezujući za sve. I što nam se dešava, u pravnoj i stvarnoj tragediji naše prakse je da je većina sudija Ustavnog suda povrijedila odredbe članova 1 i 3 Ustava Crne Gore jer ovakvom odlukom (a nijesu se bavili suštinskim pitanjima) su jasno pokazali da isti priznaju uzurpaciju i okupaciju sakralnih objekata i kulturnih dobara Crne Gore od strane SPC i to značajnog dijela teritorije Crne Gore u smislu imovinske mase, čime podrivaju suverenost i nezavisnost Crne Gore i ne priznaju njen nedjeljivi teritorijalni suverenitet, navode u saopštenju. 
Poručuju da znaju šta je cilj Crkve Srbije. 
Mi znamo što Crkva Srbije želi – da napravi raskol u Crnoj Gori, ali to nije ustavno i zakonski dopušteno ni časno da Ustavni sud to podrži glasajući za odluku u korist uzurpatora većinom glasova. Sudije koje su glasale za ovakvu anticrnogorsku odluku najmanje što treba je da podnesu ostavku. Ogromnim parama Crna Gora ih plaća, ali ne da rade protiv Crne Gore i u korist okupatora. To je nedopustivo, zaključuje predsjedništvo Dukljanske akademije nauka i umjetnosti.

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment