Spajić u Berlinu: Crna Gora neće koosponzorisati Rezoluciju o Srebrenici ali će je podržati

Crnogorski premijer Milojko Spajić izjavio je u Berlinu da će Crna Gora podržati Rezoluciju o genocidu u Srebrenici u UN-u iako je neće koosponzorisati.
Kako je na svom X nalogu objavio Milan Nič iz Njemačkog Vijeća za vanjske poslove (DGAP), koji je bio među predstavnicima NVO i donoslilaca političkih odluka koji su razgovarali sa premijerom, bio je u poziciji da upita premijera Spajića za stav o rezoluciji. 
Odgovor premijera Spajića na predloženu Rezoluciju Generalne skupštine UN o Srebrenici? Crnogorska vlada će je podržati ali ne i biti koosponzor napisao je Nič na mreži X. 
https://x.com/MilanN_inBerlin/status/1784978878638805257
O susretu think-thankera sa crnogorskim premijerom izvjestili su na svojim X nalozima, osim Niča, koji je i moderirao susret, i sam DGPA u nekoliko tweetova, a o susretu sa njemačkim kancelarom i ambasador u Podgorici, ove zemlje koja je jedna od dvije najuticajne članice EU.  
Premijer Spajić, koji se u Berlinu susreo sa njemačkim kancelarom Olafom Šolcom, gdje je rečeno da je Crna Gora važan faktor stabilnosti u regionu, i da niti jedna druga država trenutno ne čini i iskazuje veću odlučnost u napretku i stvaranju uslova za prstup EU.
Uvijerio sam premijera Spajića u našu podršku na tom putu napisao je njemački kancelar, a ovu važnu poruku sa njemačkog je preveo na engleski, njemački ambasador u Crnoj Gori, Peter Felten. 
Uskoro više ….

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment