DŽABA MILIONI I SUBVERZIVNI RAD: Vučić gubi u Crnoj Gori, ali će učiniti sve da sabotira formiranje Vlade

Rezultat izbora 11. juna za Vučića i klerikalno-hegemonistčkog monstruma koji decenijama drži zarobljenu Srbiju predstavlja potpuni poraz, pogotovo ako uzmemo u obzir da su posljednjih 25 godina ovi zlokobni velikosrpski centri uložili stotine miliona u propagandu i subverzivni rad na integraciji Crne Gore u ’’srpski svet’’. Stoga će Vučić i njegova zlokobna kriminalno-autokratska hobotnica pokušati sve da prolongira formiranje nove vlade ako već ne bude mogla da preko ovo malo političkih aparatčika koji su im ostali izgura svoje planove na srbizaciji Crne Gore

Piše: Balša Knežević

Mandati 81 poslanika verifikovani su juče na konstitutivnoj sjednici Skupštine Crne Gore, mjesec i po nakon održavanja vanrednih parlamentarnih izbora 11. juna. Na sjednici, očekivano, nije izabran predsjednik parlamenta što ide u prilog činjenici da partije koje sebe smatraju pobjednicima izbora (ko god to bio), nijesu ni blizu dogovora oko formiranja stabilne vlade.

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, saopštio je nakon sjednice da u poneđeljak na Cetinju počinje konsultacije sa predstavnicima političkih partija o mandataru.

Izvjesno je da će mandatar za sastav treće vlade u posljedne tri godine biti Milatovićev partijski kolega Milojko Spajić, koji je u mandatarsku priču ušao prilično konfuzno, i odaje utisak čovjeka koji improvizuje i ’’moli boga’’ da mu neko za njega relevantan, kaže što treba da radi.

Otanjala podrška Vučiću

U takvoj konfuznoj konstelaciji kada je političko vođstvo u Crnoj Gori preuzela grupa diletanata koja se u vođenje države razumije taman koliko Mara iz viceva u onu stvar, višegodišnji destruktivni uticaj zvaničnog Beograda i sa njim povezanih subverzivnih centara i te kako već dolazi do izražaja.

Vučić izgubio u Crnoj Gori 

Na osnovu dosadašnjih pregovora o formiranju vlasti jasno je da pojedini centri moći povezani sa zvaničnim Beogradom ”silom na sramotu” žele da uguraju svoje davno izraubovane igrače iz pokojnog Demokratskog fronta u Vladu, čime bi i nakon odlaska kompromitovanog Dritana Abazovića zadržali koliko-toliko kontrolu nad Crnom Gorom.

Ipak, američki nalogodavci Milojka Spajića će imati zadnju riječ, a indirektne poruke koje dolaze sa te strane govore da je koalicija oko bivšeg DF-a nepoželjna i da će vlada u kojoj oni eventualno budu sudjelovali imati veoma kratak rok trajanja. Pogotovo što u njoj neće biti predstavnika Crnogoraca koji su i ovoga puta izvisili.

Da Vučić i njegova hegemonistička garnitura po svaku cijenu žele da bivši DF uđe u vladu, postalo je jasno kada su srpski autokrata pa zatim i politički učenik Slobodana Miloševića  Ivica Dačić prije dvije neđelje kukali kako Srba neće biti u vladi i pored toga što će i te kako biti zastupljeni, sve i da njihovi favoriti iz bivšeg DF-a ne završe u izvršnoj vlasti.

Politički puleni Vojislava Šešelja i Slobodana Miloševića kukaju što crnogorska vlada neće biti srpska!?

Kuknjava pulena ratnohuškačke, genocidne političke škole Vojislava Šešelja i Miloševića je ipak razumljiva, jer izborni rezultat koji su ostvarile njihove liste u Crnoj Gori može da se okarakteriše samo kao debakl!

Nakon izbora 2020. godine Vučićeve, velikosrpske izborne liste ’’Za budućnost Crne Gore’’ (DF, SNP i sateliti) i URA imale su impresivnih 31 mandat,  da bi nakon izbora 11. juna taj broj rapidno pao. Politička podrška Vučiću i njegovom velikosrpskom, hegemonističko-autokratskom klanu koji sanja ’’srpski svet’’  u Crnoj Gori je gotovo prepolovljena i pala na svega 18 mandata.

Tu su 13 mandata koalicije bivšeg DF-a, dva SNP-a, dva u okviru liste PES koje drže Alternativa CG i velikosrpski fanatik Vladimir Dobričanin. U tu grupu se mora ubrojiti i rashodovani potrčko srpskog autokrate Vučića – Dritan AbazovićUz to, liste predvođene negatorom genocida Vladimirom Leposavićem, bivšim šefom ANB-a Dejanom Vukšićem i pripejd marginalcima Markom Milačićem i Vladislvom Dajkovićem, nijesu ni prešle cenzus.

Ovakav rezultat izbora za Vučića i klerikalno-hegemonistčkog monstruma koji decenijama drži zarobljenu Srbiju predstavlja potpuni poraz, pogotovo ako uzmemo u obzir da su posljednjih 25 godina ovi zlokobni velikosrpski centri uložili stotine miliona u propagandu i subverzivni rad na integraciji Crne Gore u ’’srpski svet’’.

Sabotiraće formiranje vlade

Treba uzeti u obzir da ni Milatović nije pod potpunom kontrolom Vučića, iako je zbog snishodljivosti prema Beogradu dobio nadimak Momo mali, po ugledu na bivšeg crnogorskog predsjednika Momira Bulatovića.

Vučić daje sve od sebe da od Milatovića napravi marionetu na što bi mali Momo odmah pristao da EU nije djelovala

Iako je Vučić, po oprobanom Dritanovom modelu, preko brata pokušao da potpuno pridobije Milatovića i njegovu struju u PES-u za svoje velikosrpske planove, to izgleda nije u potpunosti realizovano, jer su zapadni partneri, prije svega EU, brzo reagovali i brifovali novoizabranog predsjednika Crne Gore o neminovnom, skorom politčkom kraju srpskog autokrate.

Stoga će Vučić i njegova zlokobna kriminalno-autokratska hobotnica pokušati sve da prolongira formiranje nove vlade ako već ne bude mogla da preko ovo malo političkih aparatčika koji su im ostali izgura svoje planove na integraciji Crne Gore u ’’srpski svet’’.

Režim u Beogradu učiniće sve da sabotira formiranje Vlade kako bi potrčko zvaničnog beograda Abazović što duže obavljao premijersku funkciju i eventualno stavio potpis na pristupanje Crne Gore propalom velikodržavnom projektu Otvoreni Balkan.

’’Vučić je razotrkiven i niko više ne računa na njega, prekrižen je od strane zapada i Moskve zbog svoje prevrtljive politike sjeđenja na više stolica i očiglednih manipulacija kada je u pitanju i formalno potpisivanje evropskog sporazuma za Kosovo. Uz to nezadovoljstvo srpskog naroda zbog kriminalne vlasti koju personifikuje Vučić je sve veće i pitanje je kad će sve to da eksplodira. Srpski autokrata to zna ali do kraja ne odustaje od svoje hegemonističke politike koje se drži kao pijan plota’’, kazali su diplomatski izvori Portala Aktuelno.

Kristofer Hil je konačno morao da prizna da ga je srpski autokrata ”preveslao” kao zadnju budalu

Ističu da će Vučić učiniti sve da sabotira formiranje vlade koja bi Crnu Goru odvela u Evropsku uniju.

’’Stabilizacija Crne Gore i njeno vraćanje na evropsku trasu bi bio ogroman poraz za Vučića jer bi se tek tada vidjela sva katrastrofa njegove autokratsko-kriminalne vladavine. Stoga će on gledati da preko svih raspoloživih snaga sabotira formiranje nove vlade, ili da u nju uvede što više svojih ljudi. Ako ne to onda da Abazovića, koji je takođe odavno prekrižen od zapada, održi na vlasti. Po mogućnosti dovoljno dugo da ovaj potpiše ulazak Crne Gore u propali velikodržavni projekat Otvoreni Balkan’’, rekli su naši izvori.

Amerika na potezu

Portal Aktuleno već mjesecima piše kako su Zapad, ali i Moskva, izgubili strpljenje kada je u pitanju srpski autokrata Vučić čiji se politički kraj polako ali sigurno bliži. Nedavna izjava albanskog premijera Edija Rame da je velikodržavni projekat Otvoreni Balkan propao, sankcije i optužbe za kriminal od strane Vašingtona na račun ruskog potrčka na čelu BIA-e Aleksandra Vulina, su samo najnovije poruke Vučiću koje veoma jasno govore da je izgubio podršku Zapada, prije svega SAD-a.

Uz to, kako saznaje Portal Aktuelno iz veoma pouzdanih diplomatskih izvora, Vučićev doskorašnji intimus i vatreni podržavalac, ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil, konačno je ’’prelomio’’ i priznao da su ga Vučić i šef takozvane SPC Porfirije Perić  ”zavlačili” i na kraju prevarili. To znači da je Hil konačno shvatio da Vučić nikad neće formalno potpisati francusko-njemački sporazum o Kosovu čime bi ovoj državi priznao status u međunarodnim organizacijama, iako je faktički sve odavno završeno.

Hil i Eskobar se sele na klupu za rezervne igrače?

Nakon što je najvljeno da će Džejms O’Brajan biti imenovan za pomoćnika državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja, i na toj poziciji zamjeniti Karin Donfrid, postalo je jasno da će Hil i dosadašnji izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar biti poslati na ’’klupu za rezervne igrče’’, kako je Portal Aktuelno i najavljivao.

O’Brajan koji je učestvovao u kreiranju politike na ovim prostorima i ostavio dubok trag kao jedan od glavnih autora čuvenog Dejtonskog mirovnog sporazuma, trebalo bi i uskoro da i zvanično preuzme tu funkciju jer je njegova kandidatura već unesena u administraciju Senata. Njegov izbor je, kako se smatra, samo formalnost.

Stoga i ne čudi što se spekuliše da Spajić kao budući mandatar treba da posjeti SAD, ili se u najmanju ruku sastane sa nekim bliskim Vašingtonu ko će mu ’’sugerisati’’ kako da sastavi novu vladu.

U svakom slučaju, ubzo ćemo dobiti odgovor na pitanje – da li je Zapad i konačno odlučio da ispravi svoje greške i konačno prestane da igra na kartu agresivne velikosrpske, klerikalne hegemonije u regionu čiji je, psihotični autokrata na zalasku karijere, Aleksandar Vučić, samo istureni igrač.

Aktuelno

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment