Hrvatski trajekt stiže u Crnu Goru

Nekadašnji Jadrolinijin trajekt Prizna, koji je Morsko dobro kupilo u Hrvatskoj, krenuo je ka Crnoj Gori i mogao bi sjutra ili prekosjutra da stigne u Boku, pokazuju podaci o kretanju brodova i fotografije objavljene na Facebooku.

U grupi „Putnički brodovi na Jadranu“, koja okuplja zaljubljenike u nautiku sinoć su objavljene fotografije trajekta Prizna privezanog na Hvaru. Uz fotografije je objavljen komentar: „Prizna noći u Hvaru prije plovidbe za Crnu Goru, gdje će preuzeti liniju Kamenari – Lepetane.“ Dabas oki dva je objavljena je u ovoj Facebook grupi fotografija trajekta kako plovi pored Korčule ka trajektnoj luci.

Na sajtu www.marinetrafic.com, na kojem je moguće pratiti plovila u realnom vremenu, pokazuje se da je trajekt juče doplovio iz Biograda do Hvara, i da je jutros krenuo sa Hvara Ka Korčuli i da je oko 14:00 pristao na lokaciji Trajektna luka Dominče / Brodogradilište Leda.

Udaljenost od Korčule do Boke je oko 70 nautičkih milja što ovaj trajekt, koji plovi prosječnom brzinom od 5 čvorova, može da savlada za jedan dan ukoliko posada odluči da sa Hvara plovi direktno za Boku bez daljih pristajanja u neku od hrvatskih luka.

Trajekt Prizna, dužine 65 m, izgrađen je 1970. u Švedskoj. Hrvatska Jadrolinija ga je kupila 1991. Plovio je na linijama Prizna – Žigljen i Biograd – Tkon dok ga prije nekoliko godina Jadrolinija nije prodala privatnoj turističko-putničkoj agenciji ABM Tours iz Neviđana na Pašmanu.

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment