Ko je Nikola Terzić, novi vršilac dužnosti direktora Uprave policije

Na predlog ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića Vlada je na današnjoj sjednici nakon što je smijenila direktora Uprave policije Zorana Brđanina, za v.d. direktora UP postavila Nikolu Terzića, aktuelnog šefa budvanske policije.

Terzić je u junu 2022. godine postavljen za načelnika budvanske policije, kada je na to mjesto došao, takođe na zahtjev ministra Adžića. On je na čelo OB Budva doveden nakon što je 17. juna 2022. godine, ispod zidina Starog grada, ubijen Milić Minja Šaković.

Terzić je bio uhapšen u aferi „Dokazi”, u februaru 2016. godine. On je tada kao inspektor Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala uhapšen zajedno sa tadašnjim v.d. šefom tog Odsjeka Daliborom Medojevićem zbog sumnje da su navodno bili odgovorni za nestanak 13 pisama i dva dokumenta zaplijenjenih tokom pretresa kuće Veselina Mujovića.

Tada se, kako su pisali mediji sumnjičio da je, kako je to istraga tvrdila, po nalogu šefa Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Dalibora Medojevića, preuzeo dokaze koji su izuzeti pretresom kuće Veselina Mujovića od službenika Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta Sima Lukačevića.

Nakon što je vreća sa dokazima stigla kod Medojevića, on je konstatovao da među zaplijenjenim materijalom nedostaju pisma Veselina Mujovića.

Svi službenici Uprave policije koji su tada učestvovali u pretresu Mujovićevih objekata na pet lokacija izjasnili su se u pisanoj formi i izjave dostavili tada i šefu kriminalističke policije Milovanu Pavićeviću. On je o tome sačinio službene zabilješke, koje je sa ostalim dokaznim materijalima predao nadležnom tužilaštvu.

Na snimcima iz Uprave policije koji su upućeni tužilaštvu zbog nestanka pisama Veselina Mujovića vide se samo službenici Uprave policije koji su učestvovali u pretresu Mujovićevih objekata.

Osim njih i njihovih pretpostavljenih, niko drugi nije imao pristup tim materijalima.

U policiji ranije nisu isključuju mogućnost da su pisma nestala tokom pretresa, s obzirom na to da su izuzeta i fotografisana, a da do prostorija policije nisu ni stizala.

Terzić je oslobođen tih optužbi.

CDM

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment