„Najveći zločin u istoriji“ u Nikšiću

Knjiga Jovana Čubranovića „Najveći zločin u istoriji“ koju je objavila Crnogorsko-američka asocijacija „Cetinje“ iz Los Anđelesa, biće promovisana u Nikšiću 3. marta 2023.godine u Royal Garden Event Centru (Mokra Njiva) sa početkom u 18 sati.

“O knjizi, u kojoj je autor Čubranović sabrao međunarodno važna arhivska i pravna dokumenta koja svijedoče o nezapamćenom „bijelom teroru“ i srpskoj diktaturi „krvi i tla“ nad nedužnim crnogorskim stanovništvom, te sramnoj ulozi Velikih sila u zataškavanju zločina i čutnji na vojno anektiranje države Crne Gore od strane Srbije, govoriće uvaženi kulturni poslenici:
politikolog i publicista Nenad Stevović, književnik i umjetnik Mihailo Šok Radojičić, publicista, istoričar književnosti i kulturolog Dragan B. Perović, akademik DANU Sreten Vujović i magistar književnosti Ana Pejović. Veče će moderirati novinarka Slavica Kruščić”, saopštili su organizatori.

Poručuju da je jedino zaborav gori od stradanja.

Podijeli:

Related posts

One Thought to “„Najveći zločin u istoriji“ u Nikšiću”

  1. Nedeljko Bezmarevic

    Želim Vam uspješno predstavljanje knjige, koja u mnogome doprinosi, saznanju o činjenicama, koje se namjerno skrivaju. Želio bi osobno imati ovu knjigu. Pozdrav i svako dobro od Crnogorki i Crnogoraca iz Osijeka.

Leave a Comment