Napoleon cetinjski

vominfo.com

Kada neko nakon višegodišnjeg aktivnog članstva u DPS-u, u kojem je naučio prve političke lekcije i dobio, doduše, sitne funkcije, preleti u SDP,  zamah njegovih krila postane otužan pokušaj vrane koja je umislila da je orao. I ne bi taj uzlet bio toliko važan, jer nije jedini, da se njegov akter koji obnaša funkciju gradonačelnika Prijestonice, nije osilio da iz pozicije prvog čovjeka grada, spinuje, dislajkuje, izmišlja i koristi brutalne neistine kako bi unizio i diskreditovao svoga sugrađanina, političkog protivnika, a dojučerašnjeg koalicionog partnera gospodina Oskara Hutera.

Nakon dvadesetpetogodišnjeg koalicionog partnerstva SDP-a i DPS-a, njihovog zajedničkog učešća u izvršnoj vlasti na državnom i lokalnom nivou, malobrojna partijska infrastruktura ušuškana u nemalim privilegijama, funkcijama i benefitima, nakon „oslobodilačke“ pobjede na avgustovskim izborima krenula je prvo u tihu, a kasnije i u intezivniju frakcijsku histeriju. Lokalno koaliranje  SDP-a u Tivtu, Budvi, Ulcinju i nekad Kolašinu, doživljava svoj krešendo na Cetinju, i to u istorijski važnom trenutku, kada srpsko-ruska šovinistička šapa, potpomognuta etnofiletističkom i klerofašističkom sektom Crkve Srbije, uhvaćeni plijen (državu Crnu Goru) bača na zemlju i krvnički kidiše da je uništi. Mandati dobijeni pod ukradenom belvederskom krilaticom „Srcem za Cetinje“ koju su osmislile hrabre Crnogorke iz svih gradova naše države, a koje su došle da brane čast i obraz predaka na Belvederu, postali su vjetar u jedra partijskom rukovodstvu SDP-a. No, taj nalet adrenalina i studenog śeverca dobro je ošinuo iskrene podržavaoce i simpatizere pomenute političke stranke, koji su javno osudili i napuštili partiju kojoj su vjerovali i davali svoj glas podrške. Među njima sam i ja! I prevareni, i obamnuti, i pokajani glasač Nikole Buja Đuraškovića.

            Desilo se ono što u najluđim snovima predstavlja košmar. Ta stranka postaje stožer nezamislivog koalicionog partnerstva. Populistički koristeći iskon crnogorstva Stare garde LSCG, SDP formira vlast u Prijestonici sa akterima i ideolozima rušenja i nestanka Crne Gore. Četničke kokarde, fašistički troprsti pozdravi, potpisnici predaje 50 kilometara kvadratnih jedne suverene države, naših 600 crkava i manastira, kao i grobova u kojima nam počivaju preci, rušitelji i uništitelji svega crnogorskoga, uraški konvertiti i žbiri, postaju saveznici i koalicioni partneri u formiranju vlasti na Cetinju. Kadrovi Demokrata i URA-e preuzimaju značajne funkcije u Prijestonici i postaju dvostruki nosioci likovanja nad belvederskim suzavcima, šok bombama, bojnim otrovima, nasilno ugušenom otporu golorukih crnogorskih patriota. Potpisivanje tzv TU i otimanje vlasništva nad Cetinjskim manastirom sa Prijestonice na Vladu Crne Gore ne predstavljaju SDP-u nikakvu smetnju za obnašanje mnogih funkcija. Od predizbornog obraćanja Nikole Đuraškovića izdvajamo samo mali dio: „Vi ste gospodine Mrvaljeviću i vaša partija direktni politički eksponeti Crkve Srbije u Crnoj Gori. Takvi ne mogu biti partneri SDP-a na Cetinju. Vi ste gospodine Mrvaljeviću akteri i najsramotnijeg političkog saopštenja iz noći 4. i 5. septembra kada ste direktno pozvali policijske snage da pucaju na građane i na Cetinje, kako bi mitropolit Crkve Srbije bio isporučen na Cetinje. Vi ste između građana Cetinja i Crne Gore izabrali Crkvu Srbije i velikosrpski projekat i politiku srpskog sveta“ – saopštio je Đurašković u debati na RTCG.

Vi ste gospodine Đuraškoviću samo ovom neistinom, a ima ih još dosta, potvrdili da sve one nevaspitane i zajedljive opaske upućene časnoj familiji Huter, predstavljaju staru ideološku matricu Vaše partije, koja je zahvaljujući Vašoj pohlepi, oholosti i nedovoljnom promišljanju, postala transparentna i bolno istinita. Otuda i ne treba da čudi crnogorsku javnost „ko je otvorio vrata Skupštine“ teroristima i državnim neprijateljima. Odavno su počela vaša partijska zakulisna i manipulatorska nuđenja.

I da ne zaboravimo, Draginja Vuksanović Stanković ne istupa iz SDP-a nakon Vašeg izbora za gradonačelnika Cetinja, kako je ranije izjavila u više navrata i na različitim mjestima, ali jeste u jednom privatnom razgovoru jasno i glasno rekla „prokleto mu bilo“ misleći na vas i vašu tada novu funkciju gradonačelnika, a danas je kandidatkinja za predśednicu države. Nijesam bio siguran da li je ta kletva bilo zbog očaja kad ste fizički nasrnuli na nju, ženu, i da ne bi Raška Konjevića, svi sa tog sastanka su potvrdili, da bi ste je i udarili. Toliko o principijelnosti, kulturi, vaspitanju, stavu i dosljednosti.

Mislio sam da je Oskaru jedina mana sto je u DPS, no kad vidim panoramu oko sebe, bilo đe u Crnoj Gori, shvatam zašto nije u SDP i da je ustvari na pravo mjesto!

Mogu lako da zamislim kako bi vas cetinjska intelektualna elita podržala u narednom mandatu kad bi ste čojski izašli pred sugrađane i zahvalaili se tom istom Oskaru na odlično osmišljenoj ideji “Od Božića do Božića” čije ste ime promijenili u “Bazar”, „Sajma pršute“ i ostalih fenomenalnih lokalnih projekata kojima se vi sada kitite, primate čestitke, tapšanja po ramenu, uvlačenja i podvačenja…

Vi Bujo Đuraškoviću za ovakav nastup, častan i pošten, nemate… petlju!

Veljko Krstov Martinović 

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment