Od ministarke koja je nezakonito smjenjivala do redovnog profesora UCG

Bivša ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta u Vladi Zdravka Krivokapića, Vesna Bratićizabrana je u akademsko zvanje redovnog profesora Univerziteta Crne Gore. To se navodi u Biltenu UCG koji potpisuje rektor Vladimir Božović.

Bratić će predavati Anglistiku – Anglofonu književnost i civilizaciju i Engleski jezik na Filološkom fakultetu Univerziteta Crne Gore. Zaposlena je na neodređeno vrijeme.

FOTO: Bilten UCG

Podsjećamo, više od 140 direktora škola pokrenulo je postupke protiv Ministarstva prosvjete nakon što ih je smijenila bivša ministarka Bratić. Oni su mahom dokazali pred osudovima da su nezakonito ostali bez funkcije.

Naime, kada je postala ministarka Bratić je krenula sa smjenama direktora koji nijesu bili politički podobni, uz obrazloženje da nijesu na vrijeme formirali školske odbore, ali i kako bi se, kako je tada isticala, depolitizovao školski sistem. Međutim, pojedini poslanici u Skupštini su nešto kasnije objelodanili i da su novi direktori postavljani politički, po dubini, Tada su pokazali i tabelu gdje je sve to uređeno po Dontovoj formuli, te je time demantovali.

Iz Ministarstva prosvjete je upozoravano da bi sudski postupci bivših direktora škola koje je 2021. godine smijenila Bratić državu mogli da koštaju najmanje 300.000 eura.

CdM

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment