Poljud je za Maksimir ‘Allianz Arena‘, a dok se Dinamo hvali obnovom evo što im pišu: ‘Izdrži koliko i svježe mlijeko‘

piše: Iva Majić

Toliko se u Splitu priča o obnovi Poljuda, o lošem stanju stadiona Hajduka, i o tome kako se nije ništa obnavljalo godinama… Mnoštvo je nezadovoljnih u cijeloj toj priči, ali također to mnoštvo ponekad zaboravi kakav prekrasan dom “bijeli” imaju, te kako ima onih koji su puno gori.

Nije tajna kako je stadion u Maksimiru jedan od najružnijih u Hrvatskoj. Vjerujemo kako se na ovu “uvredu” ne ljute ni navijači Dinama, jer se jednostavno radi o činjenici. Čak je i trener “modrih” Igor Bišćan, nakon zadnjeg derbija u Poljudu rekao:

– Tribine su sada predaleko i taj ambijent nema veze s nogometom.

Dio spomenutih tribina čak nije ni u funkciji, primjerice ona istočna na koju nitko nije kročio još od potresa u Zagrebu 2020. godine. Ali, ni izgled i stanje ostatka stadiona nije ništa bolje. Godinama se već priča o izgradnji novog, o tome kako glavni grad treba imati nešto bolje od trenutnog Maksimira, ali pomaka nema…

Obnova po zdravoj logici nema smisla, ali održavanje je jednostavno nešto što se ne može izbjeći. Tako su se na službenom Instagram profilu Dinama, pohvalili radom na stadionu, ali nisu naišli na radost navijača. Naime, iz zagrebačkog kluba krenuli su u “šminkanje” stolaca na tribinama, nešto što je normalna praksa, a kako to izgleda možete pogledati OVDJE.

Sve to je po komentarima razljutilo navijače “modrih”, koji ne vide smisao u tome da se stolci prebojavaju, dok stadion izgleda kao da će se srušiti svaki sekund. 

“Almost like new” ili ti “skoro kao novi”, stoji u objavi, a ispod mnoštvo nezadovoljnih koji pišu:

“Još uvijek stignete obrisati objavu”; “sramota, napravite stadion, milijune imate, što se gubate”; propast će tribina od nove boje”; “izdrži koliko i svježe mlijeko”; u šta trošite pare, dogovorite se bolje za novi stadion i dajte Petkoviću da ostane koliko god želi.”… 

Očigledno je nezadovoljstvo navijača Dinama, koji bi sigurno mijenjali loš i raspali Poljud, za njihov Maksimir s novim prebojanim stolcima.

slobodnadalmacija.hr

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment