PzP ne odustaje od sektora bezbjednosti: “Medojević spreman da preuzme odgovornost”

izvor: Pobjeda

Poslanik i portparol Pokreta za promjene (PzP) Nikola Bajčetić kazao je da ta partija čvrsto stoji pri pozicijama koje su dogovorene u oktobru 2020. godine, u okviru koalicije “Za budućnost Crne Gore” nakon parlamentarnih izbora kada je, kako je rekao, toj stranci pripalo mjesto potpredsjednika Vlade za koordinaciju reformi službi bezbjednosti. On je poručio da je lider PzP-a Nebojša Medojević spreman da preuzme odgovornost za reforme službi bezbjednosti.

Bajčetić je istakao da su u septembru ove godine, tokom pregovora parlamentarne većine, ponovili zahtjeve vezane za koordinaciju reformi službi bezbjednosti, “imajući u vidu tešku situaciju u kojoj se naša zemlja nalazi”. Tom prilikom su, kako je rekao, odustali od nekih drugih zahtjeva.

– Reforma službi bezbjednosti zahtjeva posebnu hrabrost i znanje, a ovo iz razloga što se, pogotovo u današnjim vremenima, Crna Gora suočava sa izuzetno teškim unutrašnjim, ali i spoljašnjim izazovima. Mi u PzP-u smo vrlo svjesni te situacije, ali i težine koju nosi ova pozicija. Zato smatramo da je lider PzP-a Nebojša Medojević spreman da preuzme odgovornost – naglasio je Bajčetić.

On tvrdi da je Medojević još 2020. odmah nakon parlamentarnih izbora dobio snažnu podršku IDU-a, najveće globalne organizacije koja okuplja partije desnog centra, za koordinaciju reformi službi bezbjednosti, te da svakodnevno dobija podršku i neukaljanih profesionalaca iz crnogorskih bezbjednosnih struktura “koje u njemu vide hrabrog i istinskog patriotu”.

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment