Kovačević i Đukanović sa Metodijem: Opština Nikšić pokrovitelj a EPCG podrška u rekonstrukciji Hrama Svetog Vasilija Ostroškog

izvor: CDM

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević kazao je da je vladika budimljansko nikšićki Metodije sa saradnicima primio prethodne nedjelje u posjetu njega i predsjednika borda direktora EPCG Milutina Đukanovića, a jedna od tema razgovora bila je rekonstrukcija Sabornog Hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću.

“U veoma sadržajnom razgovoru načelno je dogovoreno da Opština Nikšić bude pokrovitelj ovog značajnog poduhvata a EPCG snažna podrška u realizaciji istog. Svjesni značaja koji za Nikšić i čitavu Crnu Goru ali i šire ima prvi saborni hram posvećen Svetom Vasiliju Ostroškom sagovornici su se lako saglasili oko osnovnih potreba u vezi sa započinjanjem radova na rekonstrukciji”, naveo je Kovačević na Fejsbuku.

On je kazao da će predstavnici Eparhije budimljansko nikšićke uskoro pripremiti svu potrebnu dokumentaciju za otpočinjanje ovog posla nakon čega se, dodaje Kovačević, očekuje brz početak radova.

“Povod za ovaj susret i ovu temu bio je požar koji se dogodio u sabornom hramu prije nekog vremena zbog dotrajalih instalacija. Hram Svetog Vasilija Ostroškog kao duhovni centar Nikšića zaslužuje valjanu rekonstrukciju a dio sredstava očekuje se i iz državnog budžeta”, zaključio je Kovačević.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmarko.kovacevic.7798%2Fposts%2Fpfbid02eTG831Y2aCN4BCLi8vMrLi3LFbLhKD4gasacJED5rhWaMUFGbnkdUipwP2HsE7Wnl&show_text=true&width=500

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment