SDA: Vučić se vratio na postavke iz vremena kada je boravio na ratištima oko Sarajeva

Naglasili su kako će istina zauvijek ostati zapisana “koliko god se Vučić trudio da lažima negira vlastitu ulogu i ulogu države na čijem je trenutno čelu”

Stranka demokratske akcije (SDA) reagovala je povodom izjava koje je sinoć i jutros na Mostarskom sajmu kazao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Oni ističu kako se na njegove laži uvijek treba odgovarati istinom te da se ponašanjem vratio na period rata u Bosni i Hercegovini.

– Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, držeći se teza Dobrice Ćosića o tome da je “laž srpski državni interes”, boraveći u Mostaru, ponovo je negirao genocid u Srebrenici i lagao o međunarodnoj presudi protiv Srbije. Tvrdnjom da je “pred Međunarodnim sudom pravde utvrđeno da Srbija ni na koji način nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici”, nervozni Vučić se vratio na fabričke postavke iz vremena kada je boravio na ratištima oko Sarajeva, kada je izgovarao prijetnje “sto za jednoga”i kada je po Beogradu lijepio plakate podrške ratnom zločincu Ratku Mladiću, naveli su iz SDA u saopćenju.

Naglasili su kako će istina zauvijek ostati zapisana “koliko god se Vučić trudio da lažima negira vlastitu ulogu i ulogu države na čijem je trenutno čelu”.

oslobodjenje.ba

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment