Skandal: Vraneš ponovo raportirao Vučeviću

Predśednik opštine Pljevlja sastao se sa mandatarom Vlade Srbije i upoznao ga sa stanjem u toj opštini iako je u pitanju funkcioner druge države

Izvor Pobjede, saopštio je da je potpuno neuobičajeno da se gradonačelnici sastaju sa ministrima drugih država, pogotovo imajući u vidu da je u pitanju međudržavna posjeta. „Gradonačelnici se obično sastaju sa drugim gradonačelnicima, a ne sa predstavnicima izvršne vlasti“, saopštio je sagovornik Pobjede, naglašavajući da je Vučević nedavno predložen za mandatara srpske vlade

piše: Nenad Zečević


Predsjednik opštine Pljevlja Dario Vraneš sastao se sredinom ove sedmice sa ministrom odbrane Vlade Srbije i mandatarom za sastav nove vlade Milošem Vučevićem, objavili su lokalni pljevaljski portali PV portal i PV svitanje.

U pitanju je već drugi susret Vraneša i Vučevića u posljednjih nekoliko mjeseci, a Vraneš je nedavno imao sastanak i sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

– Nakon svečane dodjele priznanja za „Najplemenitiji podvig godine“ koju organizuju Večernje novosti, predsjednik opštine Pljevlja dr Dario Vraneš sastao se sa mandatarom za sastav nove vlade Republike Srbije Milošem Vučevićem i ministrom Nikolom Selakovićem, navodi se u saopštenju.

Vraneš je Vučevića i upoznao sa situacijom na prostoru pljevaljske opštine i tom prilikom apelovao na ,,poboljšanje veza sa Republikom Srbijom“.

– Takođe, Vraneš je upoznao ministre sa bratimljenjem Pljevalja i Užica i istakao da se odnosi između Crne Gore i Srbije unapređuju kao i da su dobri odnosi potrebni svim građanima Crne Gore i Srbije, a naročito srpskom narodu. Mandatar Vučević se zahvalio Vranešu na prijateljskom stavu prema Republici Srbiji izrazivši spremnost da Vlada Republike Srbije u narednom periodu pomogne opštinu Pljevlja. Tokom razgovora neizbježna tema je bila unapređenje saobraćajne infrastrukture i bolje povezanosti opštine Pljevlja sa Republikom Srbijom – navedeno je u saopštenju.

Vučević je javnosti u Crnoj Gori postao poznat po prijetećoj izjavi da bi Sjevernoj Makedoniji i Crnoj Gori moglo da se „obije o glavu“ priznanje Kosova, kao Ukrajini.

– Ogriješili ste se i to će vam se obiti o glavu, kao što se u Ukrajini obija o glavu svima koji su promovisali Kosovo i Metohiju kao nezavisnu državu. Otvorili ste Pandorinu kutiju. Smiješni su vaši birokratski odgovori da je Kosovo sui generis, da je to poseban slučaj – rekao je Vučević sredinom avgusta ove godine.

Izvor Pobjede saopštio je da je potpuno neuobičajeno da se gradonačelnici sastaju sa ministrima drugih država pogotovo imajući u vidu da je u pitanju međudržavna posjeta.

– Gradonačelnici se obično sastaju sa drugim gradonačelnicima, a ne sa predstavnicima izvršne vlasti – kazao je sagovornik našeg lista.

Prema saznanjima Pobjede, o sastanku Vraneša i Vučevića nije obaviješteno crnogorsko Ministarstvo vanjskih poslova.

Pobjeda

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment