Vojvoda priznao da ima srpsko državljanstvo

Mandić: Imam državljanstvo Srbije, ako ne uđem u drugi krug podržaću bilo koga protiv Đukanovića

Dan.Co.me

Predsjednički kandidat i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić kazao je večeras u emisiji ” Načisto” za TV VIjesti da je politika pomirenja jedina prava budućnost. On je poručio da  čvrsto vjeruje u pobjedu.

Mandić je izjavio da je bio jedan od onih koji je “učestvovao u podjelama” u Crnoj Gori.

Ono što smo se dugo zalagali je u suštini ostvareno 30. avgusta 2020. godine, oborena je autokratska vlast Mila Đukanovića, obračunali smo se sa kriminalnim aparatom kojeg je snažno servisirala ta vlast, imali smo lokalne izbore gdje smo u gotovo svim opštinama pobijedili. Sada imamo tu posljednju tačku koju drži Đukanović, a koja treba da se vrati narodu- smatra on.

Dodaje da žele  da se završi utakmica koja je dugo postojala.

– I da se ujutro probudite i razmišljate koga ćete da mrzite taj dan. Dolazi vrijeme da, kad se probudite, razmišljate šta možete uraditi za sve, da nema unutrašnjih ni spoljašnjih neprijatelja, već dobra volja i želja da radite sa svima koji žele budućnost ovoj zemlji- kazao je on.

Mandić je, na pitanje da li će se povući ako ne pobijedi na izborima, rekao da bi u tom slučaju ponudio biraju novo stranačko rukovodstvo.

Mandić je rekao da su u DF-u i koaliciji “Za budućnost Crne Gore” željeli da se na predsjedničkim izborima nastupi sa zajedničkim kandidatom i da su smatrali da to mjesto pripada njima.

Postalo je prirodno da se prihvata da onaj koji ima manju podršku građana ima više u politici i uticaju na vršenje vlasti, nego onaj ko ima veću podršku. Očekivali smo da svi oni treba da podrže kandidata DF-a, odnosno koalicije ZBCG. To se, nažalost, nije desilo-navodi on.

Mandić je pozvao sve predsjedničke kandidate iz parlamentarne većine da potpišu dokument u kojem će se obavezati da podrže onog od njih koji uđe u drugi krug izbora.

-Ako ne uđem u drugi krug, spreman sam onome ko uđe aktivno učestvujem u kampanji, koliko on procijeni. Da agitujem da mu ljudi koji podržavaju našu opciju pomognu da pobijede Đukanovića- kazao je on.

Mandić je kazao da ima državljanstvo Srbije.

-Imam državljanstvo Srbije koje je dobijeno na legalan način. Nikada nisam imao prebivalište u Srbiji, nikada nisam bio na biračkim spiskovima- poručio je Mandić.

Podijeli:

Related posts

Leave a Comment